Нардеп про корупційні схеми на Чернівецькій митниці

0
657
Загрузка...

Депутат від групи “Економічний розвиток” Віталій Хомутиннік надіслав листа генпрокурору Віктору Шокіну, у якому розповів про деякі схеми поборів на митниці.

За словами Хомутинніка, організаторів таких поборів є заступник голови Державної фіскальної служби Анатолій Макаренко, директор департаменту аналізу ринків і протидії митним правопорушенням Олександр Мухін та співробітники інших правоохоронних органів. Він також згадав про свою переписку з одеським губернатором Ігорем Палицею і запевнив, що у ній якраз повідомляв про такі правопорушення.

В якості прикладу Хомутиннік розповів про експортерів горіхів, яким, за його словами, доводиться платити $10 тис. хабара за вчасне оформлення та випуск машини лущеного горіху та $5 тис. – за машину нелущеного.

“Тільки з початку року українські підприємці експортували 5 574 тонн горіхів на загальну суму 404 201 тис. грн. Експортерами є ті компанії, які працюють на відповідних умовах та сплачують вищезазначені хабарі”, – запевнив він.

Хомутиннік навів перелік компаній та митниці, на яких вони, за його словами, платять ці гроші, зокрема:

–        на Херсонській митниці це ПП “Шлях контракт”, ТОВ “Імперія Торг”, ТОВ “Оріон ЛТД”, ПП “Спельта”;

–        на Чернівецькій ТОВ “Проект”, ТОВ “Лакіленд”, ТОВ “Гатем Джевіз Експорт”, ПП “Шлях Контракт”, ТОВ “Кім Інвест Груп”,

–        на Одеській ТОВ “Спрантек”, ТОВ “Укркернел”, ТОВ “Паперо”, ТОВ “Чайка Груп”, ТОВ “Лампочка”;

–        на Вінницькій ТОВ “Леко Трейд”, ТОВ “Люмікс”;

–        на Київській ТОВ “Фортекс Імпекс”, ПП “Шлях Контракт”, ТОВ “Примед”.

За його словами, проти тих, хто відмовляються платити хабарі, податкова міліція на чолі з заступником голови Державної фіскальної служби Володимиром Хоменком відкриває кримінальні справи. Він також надав додаткову інформацію щодо цих фактів на 95 сторінках виданню “Українська правда”.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ