Фищук & Чиполіно, або Як майбутній губернатор Буковини незаконно штрафував

1
426
Загрузка...

На адресу fakty.cv.ua надійшов лист від колишнього працівника телеканалу ТВА, який розповів як його, ще юного бізнесмена, незаконно оштрафував майбутній губернатор Буковини Олександр Фищук.

 

«Побачив в стрічці знайомого і шанованого мною чернівецького журналіста прізвище Фищук. Я вже давно не живу в Чернівцях, але стежу за новинами рідного міста. Новина стосувалася призначення заступником п. Куліша, але справа не в новині.

Прізвище Фищука мені нагадало далекий чи то 97 чи 98 рік, чесно не пам’ятаю. Але чудово пам’ятаю , що саме рішення і підпис цієї людини стояло під вироком про адміністративне правопорушення. Суть його була в тому, що я, як фізична особа, не подав декларацію про прибутки.

В той час я працював в рекламному відділі ТВА і сидів на % рекламного агента. В мене не було домашнього телефону, після школи я з телефону-автомата обдзвонював потенційних клієнтів. Рівень знання маркетингу був тоді далеко не той, що зараз, і треба було часто-густо пояснювати, шо те є РЕКЛАМА)). Нелегка праця, скажу я вам, але мені було цікаво, в мене були свої кишенькові гроші, перша зарплата в мене була 18 000 000 купонів, що складало біля 100 доларів, що тоді (а й особливо зараз) були непоганими грошима.

Отже отримаю повідомлення: «тра та та, треба з’явитися  і все таке інше». З’являюся…Тоді податкова було ще на вул. Головній. Біля кабінету купа таких самих, як я, що не подали декларацію.

Звичайно, законів потрібно притримуватись, але справа в тому, що в поясненнях до нього був такий собі пункт: «якщо працюєш на двох чи більше роботах»…Я працював на одній…Заходжу до кабінету, а там штрафи направо і наліво роздають. Мені згадався мультфільм про Чиполіно..Я, здається, був з батьком, якому також «вліпили»  штраф, хоча він працював на одній роботі..На моє ввічливе зауваження, що це неправильно, мені все одно його виписали. Людину, що приймала рішення, я запам’ятав, і його ініціали під штрафом також..

Після мене штраф був вписаний максимальний. Так, мені приємно було робити мою роботу, завдяки їй в мене є ті навики, що користуюся й донині, але… Це була важка робота. Чиновник Фищук виписав штраф, не моргнувши оком, не проаналізувавши справу та не беручи до уваги той факт, що громадянин, що був перед ним, тільки почав свій шлях і працює чесно.

Я оскаржив рішення. Зараз не пам’ятаю подробиць, але той протокол ще довго висів в мене на стіні, як приклад того, що треба боротися за свої права.

Я не знаю чи змінився цей пан зараз, але в мене є сумніви…»

Alexei Lubetskyi

Загрузка...

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ