Через спеціальний сайт збирають конкретизовану допомогу армії і постраждалим

0
2164
Загрузка...

Чернівчани розробили спеціалізований сайт для конкретизованої допомоги учасникам військових дій, їх сім’ям, постраждалим.

 

Суть проекту полягає в тому, що, зайшовши на сайт, охочий допомогти обирає суму і на що саме хоче перерахувати кошти (засоби захисту, одяг та взуття, ліки та медичне обладнання, продукти та побутові засоби тощо), за що збирачі допомоги (благодійний фонд) конкретизовано відчитуються.

Цей сайт – braterstvo.org

Про названий благодійний проект fakty.cv.ua розповів один з ініціаторів Олег Чередарик:

«Основний задум в тому, щоби збирати кошти на конкретну річ, і потім конкретно відчитуватися. Для реалізації проекту ми відкрили Благодійний фонд, є рахунок.

Йдеться про конкретну адресну допомогу. Якщо люди заплатили на бронежилети, то кошти будуть чітко на це витрачені.

Звідки з’явилась така ідея? Просто є групи, які себе дискредитували. Люди скидаються, але не знають на що, хто і як і кошти потім витрачає. А у нашому проекті хто на що хоче допомогти, на те і скидається.

Ми цей ресурс пів року робили, спілкувалися з людьми різними на цю тему, і в Києві теж. Взагалі хотіли би передати цю справу в нормальні руки, наприклад, Асоціації волонтерів.

Потреби визначають самі волонтери. Звісно, аналізуємо, вивчаємо і працюємо з тими, кому довіряємо. Шукаємо знайомих в інших регіонах (знайшли вже надійних партнерів у Львові, Тернополі, Києві і т.д.).

Є таке поняття, як краудтфандінгова платформа, в світі таких сайтів багато. В Україні мало, один з них – біржа благодійності. Там написано, що вклали в проект 700 тисяч. А ми зробили на ентузіазмі. Хто саме? Я і Павло Тірон (займаємось програмуванням), Петро Атаманюк (у нього невеличкий бізнес – запчастини, плюс органічне землеробство) і Станіслав Золотухін (голова обласної федерації карате-до «Сін-Сьобу», директор ДЮСШ №1). У кожного є своя робота, і цим ми займаємось благодійно. У даному разі це наш внесок в справу підтримки армії.

Ми не хочемо ні з якими партіями мати справу. Зрозуміло, що на сайті може бути написано, що така-то партія або громадська організація дала стільки-то грошей на такі то справи, але сам проект має бути в руках волонтерів. Це не для тих, хто, наприклад, рветься до влади, не для піару.

Звісно, ми були б раді, щоби якнайшвидше відпала потреба збирати кошти на потреби армії… Подарували би цей ресурс під якийсь проект на кшталт «Подаруй дитині життя», і нехай збирають кошти на добру справу».

Записав Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ