Що трапилось із «Київським тортом» і не тільки (фото)

1
5293
Загрузка...

Як давно ви купували багатьма улюблений «Київський торт»? Якщо давно не звертали увагу на ціну, то точно будете неприємно здивовані. Аби зменшити «шоковість» для читачів, які, можливо, не дуже звертають увагу на вартість деяких продуктових товарів, журналістка fakty.cv.ua  Антоніна Ходорко пішла сама «неприємно дивуватися цінам», і поділитися відповідними враженнями та корисною інформацією.

Зайшовши в один з магазинів у Чернівцях, я була неприємно здивована вартістю торта. Востаннє купувала «Київський» (фабрики «ROSHEN») у Києві рік тому на вокзалі – за 90 гривень у «перекупів», бо не було часу бігати й шукати магазин з рекомендованою ціною. А рівно за рік мій улюблений торт коштує вже понад 178 гривень... Тобто ціна за рік виросла у 2 рази! Торт завжди асоціюється зі святом, ніхто, я впевнена, кожен день не купував його, але, виходить, торт далеко не кожен може собі дозволити навіть на свято…

До речі, я його той торт так і не купила… Вибачте, але за ці гроші можна придбати 3 кг м’яса… І виникає запитання, – з чого або з кого той торт?! І чи не забагато хочуть за нього?!! Ладно, дорожчають товари закордонні, через курс валюти, а торт чого удвічі?! Ціна на компоненти, слава Богу, не зросли удвічі. Чи, може, зарплата виробників зросла удвічі? Теж ні. Списати все на енергоносії теж не виходить. Чи традиційно вже треба списати все на війну?..

Мені стало цікаво «оцінити» інші солодощі, і я пішла у відділ цукерок. Мої улюблені – це шоколадні цукерки з горішком «Ліщина», до речі також «ROSHEN». Пам’ятаю, що минулого року коштували вони 68 гривень за кілограм, а зараз – 114 гривень 75 копійок!!! Знаю по собі, коли купуєш 200 грамів цукерок, особливо не дивишся, скільки коштує кілограм, і це стосується майже всього – на касі кажуть суму, дивуєшся, але розраховуєшся і біжиш далі у справах. Але…

«Війна війною, а обід за розкладом» – це прислів’я якнайточніше характеризує настрій населення. Чернівчани не нарікають на ціни, адже знають і кажуть, що комусь зараз там, на війні, набагато гірше. Але рахують кожну копійку у гаманці. Зазначають, що охоче купують і віддають волонтерам харчі для армії, майже у кожному магазині є кошики, куди можна покласти допомогу нашим військовим.

Ще поспілкувались з продавчинею Ольгою, в одному з відділів у магазині, вона розповіла, як купують зараз люди: “На жаль, минули часи, коли люди брали усе й багато… У людей немає грошей, купують, але потрохи. Ціни кусаються, бачите (показує на перець. – прим. авт.) – він не дуже свіжий, бо коштує 65 грн. за кілограм, а у людей немає грошей купити його, тому зморщений, сумний перчик чекає поки його повернуть постачальнику, і так нерідко трапляється і з ковбасами, молочними виробами та іншими продовольчими товарами…”

Ми розуміємо, зараз усім важко, треба платити за комунальні послуги, а вони взимку найдорожчі, треба купувати ліки, ще були свята, і люди розтратили багато або усе що було, курс валюти виріс, зарплати лишились старі…

А взагалі, ми усе зможемо, через усе пройдемо, тільки би війна закінчилась і наші герої повернулися додому живими, здоровими та обов’язково з перемогою!!!

Наводимо вам фото основних товарів у магазинах міста (з цінами), щоб вони вас не застали зненацька)))

Антоніна Ходорко, Fakty.cv.ua

Загрузка...

1 коментар

  1. На жаль, не тільки на торти піднялись ціни, а на ВСЕ!!! І теж не знаходиш розумного пояснення подорожчання цін удвічі. Сумно і страшно від того, що в першу чергу до цього усього хаосу причетна влада, яка тихенько творить свої чорні справи, і чекає-спостерігає за простим людом – “Скільки ж ще вони витримають?”, “Якщо мовчать, значить їм так добре” і т.д… і з кожним днем видумовують все щось нове, щоб ще більше придушити простий люд. Коли ж ви нарешті насититесь???

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ