Російський «Гудок» написав про буковинця в «радянському стилі»

0
309
Загрузка...

Про цікавинки із життя екс-гравця «Буковини» Дмитра Мельничука, який свого часу подавав великі надії у професійному футболі, нещодавно повідомляв спортивний портал sportbuk.com. Хоча хочеться звернути увагу на деякі деталі.

У 2008 р. Дмитро під час літнього відпочинку в Туреччині закохався з першого погляду в дівчину з Росії141224-MelnychukDmytro-futbol-Rosia – Юлію з Нижнього Новгорода, а через декілька місяців поїхав з Чернівців до цього російського міста, де одружився і тепер проживає. Працюють Дмитро і Юлія разом – на Горківській залізниці. І нещодавно виграли конкурс «Молода сім’я 2014», який провела залізниця.

Переказувати повністю не буду, бо прочитати все можна в оригіналі. Я дуже радий за свого товариша і все таке, але мені більше хочеться звернути увагу на інше. На те, що одразу кинулось мені в очі, не тільки мені! Про стиль написання самого матеріалу в оригіналі, у загальноросійському виданні «Гудок», яке існує з 1917 року! І я мушу вам сказати, перечитуючи ту статтю декілька разів так натішився)))…. з декількох причин.

Перша причина – так давно нічого не веселило, часи такі, читаю і посміхаюсь, певно бо не звик, ще не вмів читати коли Союз розпався. А от вирішив прочитати батькам, їх теж звеселило – згадали молодість!))))

Друга – таке враження, що читаєш «Рабочий путь», 50-х років СРСР. Можна просто підмінити дати і видати за тираж 1957 року, про «Конкурс на кращу сімейну пару комбайнера і доярки колгоспу», цього ж року. Ну слово, в слово. Люди, журналісти просто зупинились десь там. (До слова, «Рабочий путь» теж досі у «братів» наших видається). А якщо пишуть і тиражують, то нарід то сприймає і їм подобається.

Третя – от чесно, такий радий за рівень української журналісти, провінційної, столичної, жовтої та якої завгодно. Може не мені судити, але у нас навіть самий замовний, брехливий, висмоктаний з пальці матеріал напишуть так, що Пу́літцерівську премію присуджуй. Явище, звісно, ганебне та сам факт якості. Може перебільшую і не можна судити тільки по «Гудку», та й не мені судити, але наш – український медіа простір(хоча б друкований) не залишився із ними в «совку» (Маю надію про рядки, які зараз читаєте, таке не скажете!)

Насамкінець, ще раз вітаємо земляка з перемогою, хоча вона і була ще в серпні минулого року, бо перемога нікуди не дівається, незважаючи на те, як про неї напишуть.  І наводимо оригінал матеріалу з російського видання нижче.

Він тут: Насолоджуйтесь:)

Також, для порівняння, випуск “Лесной промышленности” за 1937 рік тут – там і інші радянські газети є!)))

Олександр БІЛОУС, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ