Притула: аргументовано про Дорна і тих хто виступає в Росії

0
1117
Загрузка...

В приватних розмовах, публічних гаслах та публікація в ЗМІ останнім часом відбуваються суперечки та дискусії з приводу акторів та співаків, що виступають в Росії. Багатьох з них вже записали в запроданці та готові лінчувати. Когось навпаки піднесли до рівня героїв, бо вони в усе горло кричать, що ніколи не поїдуть туди на заробітки, бо патріоти – хоча насправді більшість з них ніколи там не були і їх ніхто туди не запрошує.  З нападками та обвинуваченнями вже не раз зачіпали і Океан Ельзи, і Івана Дорна, буковинку Ані Лорак. Зрозуміло, що  ситуація в країни складна та не варто втрачати здоровий глузд і керуватись лише емоціями. З цього приводу вважаємо, досить влучним пост в на сторінці у соцмережі Сергія Притули, який описав для ура-патріотів “картинку”, яку варто взяти до уваги.

Зі слів Сергія Притули:

Обіцяв Вам дещо розказати. Так от… Є ціла плеяда українських співаків та акторів, які багато працюють у РФ. Ну, так склалося. За останній рік суспільство дуже поляризувалося і перестало сприймати артистів виключно крізь призму їх творчості. На передній план вийшли інші аспекти. Наприклад, наявність чи відсутність патріотизму. При чому до цього питання люди, в основній своїй масі, ставляться доволі поверхнево: відмовився від гастролів по Росії – патріот! Не відмовився – запроданець! При чому найголосніше про те, що в Росію з концертами не поїдуть кричали ті, хто туди, в принципі, рідко катався!Є такий український виконавець, як Іван Дорн. На його прикладі, я спробую пояснити одну дуже важливу штуку. Я вже неодноразово зазначав: «Не чешіть усіх під одну гребінку»!!!ac23b359a6ea30a7b2d4170790b42713

За гроші, які мені давав Іван Дорн, я восени купував джип для хлопців у АТО, оптику, шоломи… Гроші були великі і, що важливо, у валюті. Робилося все «ціхо-ша», бо “розклад”, коли людина заробляє «там», а допомагає «тут» усіх задовольняв. Усіх, крім «ура-патріотів»! Які дружніми рядами почали гнобити Івана в соцмережах, мовляв, не патріот… Той вже і так натякав (кліп) і сяк (Юрмала), не доходить.

Чого ж хоче шановне товариство? Щоб артист вийшов на сцену і кричав: «Путін – х…ло!»? Ну? І кому легше стане? Артист позбудеться гастролів. АТО позбудеться спонсора. Хто «закриє» фінансову діру, яка утвориться на його місці? Той, хто сів на дивані перед монітором і лиє відрами критику? Вряд чи…
Позавчора Іван підвіз ще 10 000 Euro. За 3500 я вчора купив прилад нічного бачення. На наступному тижні візьму ще 2. Кожен такий прилад дозволяє зберегти десятки життів. Кожного разу, купуючи щось за його кошти, я перепитував, чи можна згадати про це у пості на ФБ. Казав, що не треба. Позавчора перший раз сказав: «Як хочеш». Видно, добре допекли. Я знаю Івана з 2007-го року. Так, має свої «бзіки», з людьми незнайомими буває складний у спілкуванні, особисте життя тримає під трьома замками… Проте, чого-чого, а відсутності патріотизму за ним не помічалось.
Сьогодні, я «успішно спалив Івану хату». Він в курсі і не проти. Сказав, якось воно буде… «Спаливши» Івана, я зараз намагаюсь вберегти ще, як мінімум, 3-ьох своїх знайомих, які регулярно, повертаючись із заробітків з РФ, привозять мені гроші на підтримку хлопців у АТО. Я не буду називати їх імена, чи, боронь Боже, складати списки «правильних» і «неправильних» українських артистів. Тих, хто «вляпався» по-повній Ви і самі знаєте. Проте, є персони, в яких «стріли» запускаються геть несправедливо. Вони терплять і продовжують забезпечувати наших бійців. На десятки тисяч доларів. Інкогніто. Через близьких посередників. Вихід з ситуації один: дати спокій всім і займатись більш нагальними справами. Час сам все розставить по своїх місцях.

Так, от чи варто “спалювати відьом” на багаттях інквізиції всіх підряд, згадайте, як чавили Могилевську та Кузьму Скрябіна, та чи обґрунтовано?!

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ