Нарешті: учасникам АТО з 1 лютого платитимуть по 1 тисячі грн. за бойовий день

1
503
Загрузка...

Президент України Петро Порошенко оприлюднив інформацію про суттєве збільшення мотиваційної частини участі громадян України в антитерористичній операції на сході країни.

Вже з 1 лютого цього року військовослужбовці, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції на Донбасі, отримуватимуть 1 тис. грн за бойовий день.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час покладання квітів до Пам’ятного Хреста Героям Крут, передає кореспондент Укрінформу.

«Уже з 1 лютого український солдат, який не просто несе службу в зоні антитерористичної операції, а безпосередньо згідно бойового наказу приймає участь у бойових діях, буде мати виплату тисячу гривень за один бойовий день», – сказав він.

За словами Президента, українські вояки також отримуватимуть окрему винагороду за кожен підбитий танк, БМП, знищену артилерійську систему.

«Так, наші воїни воюють не за гроші, але це не знімає з влади та суспільства права та обов’язку дякувати захисникам», – наголосив Порошенко.

Водночас Глава держави нагадав, що ситуація на Донбасі залишається вкрай напруженою, але українські бійці стримують атаки по всій лінії фронту.

Вживаються також наразі додаткові стратегічні і тактичні заходи для зміцнення оборони, додав Президент. У цьому зв’язку Порошенко нагадав, що вчора поновив на посаді першого заступника начальника Генштабу генерала Воробйова.

Під час церемонії покладання квітів Порошенко нагородив Орденом «За мужність» ІІІ ступеня лейтенанта Андрія Назаренка та солдата Євгена Курінного, які проявили себе в зоні АТО.

ukrinform.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ