Фото: Цікаві виступи і “бруд” під час прийняття міського бюджету

0
437
Загрузка...

Цей нескінчений «кругообіг» – Бешлей, Чесанов, Каспрук! Вони не дуже стежать за тим, що кажуть, принаймні, так виглядає зі сторони… Погляд журналістки fakty.cv.ua на чергову «виставу» під назвою сесія міськради.
60 сесію Чернівецької міської ради VІ скликання (29.01.15) депутати розпочали сесію, як завжди, – з гімну України. Мер Олексій Каспрук нагадав усім про день пам’яті Героїв Крут… Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Леоніда Петихачного, який загинув в зоні АТО. І начебто сесія у «такий» день повинна була пройти без суперечок і звинувачень, тим паче, що головним питання було прийняття головного кошторису міста. Але ж НІ!
Не була місяць на сесії… Депутати знову сперечались, сварились, купу бруду і звинувачень «лили» один на одного, тільки для них це повсякденно, а мені після цілого дня в оточенні їх, вибачте, дуже кортіло помитись, змити з себе весь ЇХНІЙ бруд, так ніби мене день катували (морально).
Видається, що їм це навіть подобається – «топити», так би мовити, один одного. Цей нескінчений «кругообіг» – Бешлей, Чєсанов, Каспрук! Трохи набридає, якщо чесно. Враження, що ніхто з них особливо не стежить за тим, що каже, принаймні, мені так здалось.
Саме так вони виглядають зі сторони… Але, як кажуть, кожному своє.

Про все це, докладніше нижче та декілька яскравих фактів «сірого» засідання.

З самого початку засідання питаннями засипали заступника начальника обласного УМВС – Чубрея О. Д., щодо все тих самих, клятих, бронежилетів, ця історія і досі не має кінця… Також розпитували про посилення безпеки, на це запитання відповів сам Каспрук: «Антитерористичний центр підвищив рівень безпеки, а як саме забезпечуватимуть безпеку, не кажуть, через ту саму безпеку». Коло замкнулось. Головне, щоби безпеку реально забезпечили;)

Далі на авансцену вийшов Чесанов і «понеслась»: «Сьогодні ми приймаємо бюджет у непростих умовах. Країна у стані війни, кожна копійка на вагу золота», – досить гарний початок, а далі – «згадайте, що було рік тому, коли ми приймали бюджет 2014, тоді ситуація теж була не простою, що робив Олексій Павлович – вам було «чим гірше, тим краще». Ви не думали за чернівчан, Ви думали за крісло мера, Ви його здобули…». Почав «за здравіє», все інше – «стара платівка»! А я нагадаю, що обговорюють та затверджуємо БЮДЖЕТ! Мер парирував коротко: «Ціну вашим звинуваченням усе місто знає».

Потім ще декілька схожих за змістом виступів і все, «напрацювались» – обід! 

Годинна перерва… Але для наших депутатів то не є принципово, більшість має право запізнитись на 40 хвилин з обіду, певно, всі користуються східними вченнями, а вони забороняють поспішати при споживанні їжі:) Пунктуальним виявився лише Василь Максимюк (до слова, учасник АТО, нагадаю) – «як німець», прийшов за 5 хвилин до встановленого часу і чекав колег (напевно, на милицях йому «легше» ходити, ніж здоровим колегам).

Як то кажуть, «Голос народу», слова жінки, яка сиділа поруч, мешканки Чернівців, що прийшла вперше послухати обранців: «Які вони всі холені, товстенні, добре відкормлені». Із пісні слів не викинеш:)

Скучили за Володимиром Бешлеєм – виправляємо: «На Калинівському ринку відновились тіньові схеми, чого варті 16 контейнерів, збудованих на стоянці. Також треба накласти мораторій на встановлення нових торгових місць». Далі ще цікавіше – пан Бешлей згадав Бурбака (який начебто у коридорі міської ради заявив, що немає нічого страшного, що загинув ще один чернівецький хлопець, бо це війна), вимагаючи, щоби нардеп прокоментував свій вислів, але Максима Юрійовича не було у сесійній залі (та і що йому тут робити…).

Просто цікавий персонаж. Колишній депутат Юдицький В.В. з’явився після перерви, вів себе досить розкуто і веселив нарід своїми репліками в сторону колишніх колег.  Перебивав, усім затикав рота, деяких грозився у вікно ногами відправити. Кричав, без перебільшення, щоб всі сіли на місця, і багато чого іншого. Найбільш крилаті вислови: 1) Ну, таких тупих депутатів я ще не бачив. 2) Питаючи, сам відповідав: «Ви їм заздрите? Особисто я ні! Їм заздрять психлікарні, бо такі хворі бігають не у них, а у міській раді»

Чому він прийшов? Навіщо? Не забуваємо – розглядається бюджет, в такій атмосфері…

Потім був виступ Миколи Трохимовича Федорука, як народного депутата, певно… Я не так давно переїхала до Чернівців і мало знаю про нього, але так і не зрозуміла, що він хотів донести. Хоча як і виступи усіх інших:) Нарешті, було розглянуто питання щодо податку на нерухомість, і встановили його на рівні 1% від мінімальної зарплати. А в 19.30 «народили» і Бюджет міста Чернівців на 2015 рік!  І все це в сварках, бруді і т.д.

Погоджуюсь: обговорення, дискусії мають бути, але зовсім не такі і не серед «обличчя» міста!

Антоніна Ходорко, Fakty.cv.ua

ФОТО:

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ