У Чернівцях цигарки обмінюють на яблука (фото, відео)

0
714
Загрузка...

Незвичну форму боротьби проти тютюнопаління продемонстрували у Чернівцях – на Соборній площі активісти пропонували курцям обміняти цигарки на яблука.

 

Раніше подібні акції проводили студенти. Щоправда, обмінювали цигарки, як правило, на цукерки.

Громадська організація «Твоя ініціатива» запропонувала альтернативою цигаркам буковинські яблука.

Про цю акцію fakty.cv.ua розповідає керівник ГО «Твоя ініціатива» – майстер спорту з боксу Олександр Погодін:

«Здоров’я – найцінніше, що у нас є. Те, що варто берегти, про що варто дбати. Кожен із нас прекрасно усвідомлює це, однак не кожен, насправді, робить хоча б найменший вклад у покращення свого життя.
Свій внесок 27 листопада для чернівчан зробила наша громадська організація «ТВОЯ ІНІЦІАТИВА», організувавши акцію «Здоров’я замість отрути». Волонтери, спільно з організацією «Червоного хреста», звертали увагу звичайних перехожих Соборної площі на шкоду тютюну. Активісти пропонували обміняти цигарки на яблука. Реакція людей була різною: хто пригадував ціну своєму найдорожчому, з дитинства улюбленому вбивці – тютюну і відмовлявся, хто усвідомлював шкідливу залежність, але віддавати усі цигарки не наважувався. Однак знаходилися і такі, що не задумуючи відправляли недопалки до смітника і одразу робили обмін нездорового на корисне.
Разом з волонтерами ми зібрали близько п’ятдесяти упаковок цигарок, які пізніше утилізували. Загалом, ми задоволені результатом, адже за нашим підрахунком 35% зі 100% погодилися обміняти звичні цигарки на соковиті яблука. Сподіваються, що ця акція змусила не одного курця впевнено вирішити, чому саме він хоче присвятити своє життя: здоров’ю чи отруті? І про наших помічників. Яблука надав Стрілецький Іван (с. Колінківці). Інформаційну листівку розробила Татьяна Рациборська. До акції долучились Червоний хрест (Ковальчук Григорій, Коробенюк Інна), боксерський клуб «Колізей-Машзавод», волонтери (Лященко Анастасія, Слободянюк Ольга, Чайківська Мар’яна, Коршівський Назар, Вуйко Анастасія, Петеляк Ірина, Ксендзов Сергій), заступник голови нашої громадської організації Солтисяк Андрій, фотографи Хавщ Роман, Матлах Міша. Допоміг нам і директор шинного-сервісу «Магнат-Авто» Рудомьотов Павло. Всім щиро дякую».

fakty.cv.ua

 Фото: Роман Хавщ, Михайло Матлах

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

Місцевий час (5 канал)

***

«Чернівецький репортер» (ТРК «Чернівці»)

***

Новини міста («Чернівецький промінь»)

***

Відео: У Чернівцях цигарки обмінюють на вітаміни та цукерки

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ