Павло Польовий про облаштування безкоштовної ковзанки

2
1321
Загрузка...

На Соборній площі нашого міста почали монтаж будиночка Діда Мороза та ковзанки. До 19 грудня вона має запрацювати у звичному для минулих років режимі з 11 години ранку до 21 години вечора.  Ковзанка буде безкоштовна для малечі і не тільки. І пропрацює до 19 січня 2015р.

З цього приводу Fakty.cv.ua вирішили поцікавитись у відповідального за встановлення і облаштування Павла Польового (власника «Льодового майданчика», що біля стадіону «Буковина»), розпитати технічні й організаційні нюанси.

Пана Павла ми застали, якраз на місці «злочину», тобто безпосередньо на площадці де встановлюється обладнання для ковзанки. Він радо зголосився дати нам швиденьке інтерв’ю, хоча жартома зазначив, що ми не досить оперативні, бо тільки десь шості чи сьомі до нього звернулись. А ми зазначаємо,  для нас не швидкість, а якість матеріалу, що як виявилось і для робочої групи із встановлення агрегатів і частин ковзанки теж принципово, тому розпочали заздалегідь, а не як минулого року в авральному режимі. Спілкуватись довелось дорогою до їдальні, та вже і порушити істину – “Когдая ем, я глух и нем”, так як продовжили за ложкою борщу.

 

  • Павло Юрійович, ви третій рік організовуєте безпосередній процес встановлення ковзанки, з якими проблемами зіткнулись цього річ?

 

  • Можна без «Юрійович», бо геть старим мене робите!(сміється).Та власне ніяких проблем поки що не виникало, зараз побачимо під час монтажу агрегатів, певно щось, як то кажуть, «вилізе», але ми готові, рука вже набита, хлопці які працюють, вже не перший раз це роблять.

 

 

  • Ви сказали, що можуть якісь проблеми «вилізти» під час монтажу, які це?

 

  • Зрозумійте, обладнання вже не нове, хоча і досить хорошої якості. До систем охолодження так званих «Чилерів» питань, думаю, не буде, а от з носіями – трубками по яким циркулює охолоджуюча рідина, проблеми обов’язково виникнуть, бо вони е того року були як «решето». Тут є об’єктивні фактори, процес демонтажу і я на цьому вже два роки наголошую, має бути інший. В січні коли ковзанку слід розбирати, нас підганяють, бо треба лід  прибрати до певної дати, і це робиться, кийками, бензопилами, лопатами…а воно мало би природно танути….  Також величезною проблемою є стан самих ковзанів. Нажаль чомусь у нас так заведено, якщо це безкоштовно і не моє, то можна ставитись як не будь. Тому із менталітету наших людей доводиться кожен рік докуповувати значну частину   інвентарю.

 

  • Із справ господарських, трохи зачепимо політичних, у порозумінні із новою владою все ок, як ми знаємо, вперше встановили ковзанку за «папередників» і за гроші вже опального олігарха Дмитра Фірташа?

 

  • Я не відчув жодних проблем і на скільки мені відомо, розмов про те, що цього року ковзанки не буде – не було. Мені особисто взагалі не зрозумілі ці всі інтрижки, хто від якої партії і хто під яким олігархом. Попередня влада, суто в цьому питанні – зробила гарну справу, встановила забаву для дітей, ця влада, також робить добру справу – продовжує і зберігає вже набуте. Це обов’язок можновладців покращувати і зберігати інфраструктуру, в даному випадку, для мешканців міста.

 

  • Як ми знаємо, у вас є власний Льодовий Майданчик і тут ви лише допомагаєте мерії, чи не забере левову частку відвідувачів у вас ця ковзанка, адже все ж ця безкоштовна?

 

  • Із минулорічного досвіду, знаю, що на відвідуваність «Льодового» цей майданчик майже не впливає. Все ж вони різні, той більш комфортний із відпочинковою зоною, та з кращим льодовим покриттям. А тут люди приходять більше сфотографуватись, хтось спробувати вперше, чи не має можливості заплатити за катання. А головне, що охоплюється більше дітей які мають чим зайнятись у вільний час, ніж десь бігають по дворах і палять.

 

Дякуємо за відкритість і відвертість Павлу Польовому за коментарі та хлопцям, що безпосередньо власними руками роблять для дітей свято. І за те, що потурбували їх якраз в обідню перерву. Маємо зазначити, що і на такому рівні існує так зване «кумівство», бо допомагає Павлу Польовому, йогу кум – Микола Кузик, голкіпер хокейної команди Чернівецькі Пінгвіни.))) От краще б таке  «кумівство» і процвітало в нашій країні.

Антоніна ХОДОРКО, fakty.cv.ua

 

 

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ