Буковинсько-французький художник продав картину, аби допомогти військовим

0
257
Загрузка...

Картину буковинського француза продали у Чернівцях за символічні 300 євро, які передадуть на потреби українських військових.

 

У п’ятницю, 12.12.14, Чернівецький обласний художній музей в черговий раз відкрив двері для шанувальників мистецтва. Цього разу зачаровували уяву запрошених на церемонію відкриття живописними роботами художників, які творили свої роботи під час пленерів на півдні Франції, в гостях у відомого буковинського художника.
Вступним словом відкрила цей перфоменс – Валентина Костянтинівна Діаковська, вона голова обласного відділення Українського фонду культури. Музичну атмосферу і так би мовити доповнюючи мистецький антураж шедеврально створював Андрій Сумарук, лауреат декількох всеукраїнських музичних конкурсів.

Як ми дізнались, із перебігу дійства, виставка була відкрита до ювілею Валентини Костянтинівни, бо вона всі ці роки була «хрещеною мамою», двигуном організації виїздів на узбережжя Франції для створення потрібної аури для творчих особистостей. Вже вісім років поспіль Валентина Костянтинівна організовує для буковинських художників (Олександра Літвінова, Лариси Куваєвої, Марини Рибачук, Наталі Таранухи та багатьох інших митців) подорожі до відомого художника та архітектора Темістокля Вірсти і його чарівної дружини – пані Орисі, до їх маєтку в районі Сантропе на півдні Франції.

На виставці були представлені живописні види південної Франції, а також портрет самого Вірсти. На фоні легенького фуршетного столу, відомі у мистецькому і не тільки колі постаті вітали іменинницю та встигли продати одну із картин французького буковинця за символічні 300 євро (полотна Темістокля Вірсти коштують в рази дорожче), які за бажанням пана Темістокля, підуть на допомогу українським військовим.

Таким чином не залишившись байдужим до війни на Батьківщині. Долучаємось до вітань, бажаємо міцного здоров’я!

Антоніна ХОДОРКО, fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ