На Героїв Майдану продовжуються роботи з розширення дороги

0
259
Загрузка...

У рамках капітального ремонту вул. Героїв Майдану в Чернівцях, як відомо, розширять дорогу на ділянці від Щербанюка (екс-Чапаєва) до кільця на проспекті Незалежності (біля готелю «Турист»).

Ремонтні роботи тривають і в зимовий період, про що публічно доповідає директор департаменту ЖКГ міської ради Володимир Бешлей: «Продовжуємо ремонтні роботи на вулиці Героїв Майдану. Вже встановили нові тролейбусні опори, перенесли контактну мережу та рекламні конструкції, завершуємо перенесення мереж вуличного освітлення, після чого будуть демонтовані старі опори».

На цій ділянці, нагадаємо, зняли частину асфальту, але не встигли укласти перший («чорновий») шар асфальту до снігів (як планувалось), і це викликало хвилю невдоволення з боку водіїв, адже незабаром там утворилось чимало ям, плюс бетон навколо каналізаційних колодязів «б’є» по колесах. Тендер на проведення цих ремонтних робіт виграла фірма народного депутата Олександра Шевченка («Буковель», ТОВ «БПС»).

***

***

***

Продан: Рішення щодо ремонту Проспекту і Г. Майдану було правильним

***

Договір з ТОВ «ПБС» на капітальний ремонт вулиці Героїв Майдану департамент ЖКГ уклав у листопаді 2018 р., після проведення тендеру. Сума контракту становить 22 млн грн, про що є відомості на порталі Prozorro.

Окрім переможця, участь у тендері взяла лише одна фірма: ТОВ «Компанія Євродор» із пропозицією на 246 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались. Як вже повідомляли «НГ.Львів», ТОВ «Компанія Євродор» нещодавно теж отримала замовлення від департаменту на ремонт проспекту Незалежності за 81 млн грн. Варто зазначити, що у цьому тендері змагались ті ж самі учасники і також не торгувалися.  Відрізок проспекту, який ремонтуватиме ТОВ «Компанія Євродор», прилягає до кінцевого пункту реконструкції вулиці Героїв Майдану.

«Євродор» зареєстрована в смт. Доманівка Миколаївської області. Її власником є одесит Артур Асланян. Згідно з сайтом «Посіпаки», він був помічником народного депутата VI скликання Гарегіна Арутюнова («БЮТ»).

Загальна протяжність ділянки, яку планують відремонтувати, становить близько 700 метрів. Технічним завданням передбачено, що фірма-переможець розширить проїзну частину (для цього раніше на вулиці демонтували аварійні будинки), прокладе нове покриття, зливову каналізацію та обладнає зупинки громадського транспорту. Витрати ТОВ «ПБС» на зарплати дорожникам становитимуть 315 тис. грн (1,42% від суми підряду), а прибуток – 93 тис. грн (0,42% відповідно).

Хоча договір підписали лише 19 листопада, вже можна знайти низку новин у буковинських ЗМІ про початок робіт на вулиці Героїв Майдану від 13 листопада. Більшість із них посилаються на допис директора Департаменту ЖКГ Володимира Бешлея, який вирішив «похвалитись» початком робіт на своїй сторінці в Facebook 12 листопада, в якому зазначив, що «вся необхідна техніка вже мобілізована, ведуться підготовчі роботи!». На прикріплених фото видно техніку з логотипом ТОВ «ПБС».

Нагадаємо, ТОВ «ПБС» зареєстроване у 2004 році в Івано-Франківську. Його власницею є Іванна Непик, а керівником – Олексій Пастернак. Проте контролює фірму народний депутат Олександр Шевченко, який раніше керував курортом «Буковель».

З початку 2018 року ТОВ «ПБС» отримала в Чернівецькій області 12 держзамовлень на загальну суму 247 млн грн., повідомляє lviv.nashigroshi.org.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ