Інформація про нового Генерального консула Румунії у Чернівцях

0
555
Ірина-Лоредана Стенкулєску
Загрузка...

Нещодавно призначили нового Генерального консула Румунії в Чернівцях – Ірину – Лоредану Стенкулеску.

Ірина – Лоредана Стенкулєску, є адвокатом за професією. Вона докторант Академії економічних досліджень, що у Бухаресті, за спеціальністю «Право». Тема її дисертації – «Основи відповідальності та юридичних зобов’язань». Також вона випускник докторантури Інституту правових досліджень, докторських та пост-докторських студій в рамках проекту «Горизонт 2020: Просування національних інтересів через удосконалення, конкурентоспроможність та відповідальність у фундаментальних румунських наукових дослідженнях та румунському прикладному досвіді».

Закінчила пост-університетські студії у Бухарестському університеті, юридичний факультет, за спеціалізацією «Конституційні і політичні інституції», а також у Бухарестській академії економічних досліджень за спеціалізацією «Особливі контракти міжнародної торгівлі». Опублікувала низку наукових статей та досліджень в галузі права в румунських та закордонних спеціалізованих журналах.

Протягом своєї професійної кар’єри займала низку менеджерських та управлінських посад у компанії Petrom SA та в інших юридичних фірмах Бухаресту. Працювала тренером в рамках програми професійної підготовки адвокатів у складі Національного інституту підготовки та підвищення кваліфікації адвокатів, і як медіатор в Раді медіації Румунії. Має декілька сертифікатів в галузі внутрішнього румунського та європейського законодавства.

Має багатий досвід у галузі гармонізації законодавства Румунії із законодавством ЄС, що може стати вагомою перевагою в дипломатичній діяльності, враховуючи європейський вибір України.

До початку своєї дипломатичної кар’єри вона займалася адвокатською діяльністю. Також менеджерська діяльність, яку вона здійснювала, стане вагомим підґрунтям як в управлінні та координації команди Генконсульства Румунії в Чернівцях, так і в організації та реалізації програм транскордонного співробітництва між Румунією та Україною.

Крім того, досвід роботи в економічній сфері допоможе у важливому аспекті дипломатичної діяльності, а саме у просуванні і розвитку відносин між Україною та Румунією, особливо українських регіонів, що знаходяться в межах консульського округу Генерального консульства Румунії в Чернівцях з адміністративно-територіальними одиницями Румунії.

Її професіоналізм та досвід позитивно сприятиме також координації та диверсифікації гамми публічної та культурної дипломатії, які стають все важливішими у взаєминах двох народів.

З моменту прибуття в Україну, Ірина – Лоредана Стенкулеску проявляла особливу увагу до румунської етнічної громади Чернівецької області, беручи участь у багатьох культурно-мистецьких та громадських заходах, організованих етно-національними товариствами. Також новий Генеральний консул брала участь у низці конференцій і семінарів, організованих науковими колами нашого регіону. Наше неформальне спілкування з румунським дипломатом демонструє її бажання продовжувати та розвивати добросусідські політико-дипломатичні, економічні та культурно-мистецькі відносини між Румунією та Україною.

Інформацію підготував Сергій ГАКМАН

Джерело: buk-visnyk.cv.ua

***

В коментарях до цього посту теж можна помітити деякі «нюанси» навколо стосунків між представниками різних етнічних груп…

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ