Практичні поради для активних користувачів Facebook

0
174
Загрузка...

До вашої уваги інформація щодо 13 речей, які радять видалити з Фейсбуку (або не розміщувати) – у ваших же інтересах.
Соціальні мережі давно і міцно ввійшли в життя кожного людини. Саме там ми часто знаходимо корисну інформацію, новини, розважальні теми, книги, фільми, музику та багато іншого – словом, все, що допомагає скрасить дозвілля. Так само це відмінний спосіб бути в курсі всього, що відбувається з друзями та колегами, поділятися власними думками, фотографіями та подіями.

Іноді, однак, ми йдемо надто далеко у своєму прагненні розповісти всій світові про себе і своє життя. Деяку інформацію розголошувати в соцмережах просто-напросто небезпечно, пише Healthy Holistic Living.

Ось 13 речей, які варто видалити з Фейсбуку:

1. Сімейний стан.
Не слід повідомляти всім, що ви перебуваєте “у стосунках”. Як тільки ви станете «вільними», вас почнуть переслідувати різні збоченці, які тільки і чекають цього моменту. Крім того, це дає їм знати, коли ти вдома самі.

2. Фото дітей.
Звичайно, батькам важко утриматися і не вкладати у Фейсбук або Інстаграм фотографії своїх дітей, особливо коли вони роблять щось смішне. У наш час, напевно, майже всі діти ростуть з власним онлайновим фотоальбомом. Але ви ніколи не знаєте, хто все це бачить!

Фото ваших дітей може потрапити в лапи педофілів або виробників дитячої порнографії, а також маніяків, які захочуть їх викрасти. В жодному разі не публікуйте в мережі фотографії напівоголених та оголених дітей!

3. Названу школи / дитячого садочку дітей.
В продовження попереднього пункту: не слід повідомляти інформацію про місце розташування своєї дитини. Цю інформацію злочинці можуть використовувати в своїх цілях.

4. Сумнівні свої фото.
Надто відкриті, нелегальні та сумнівні фото або відео в соцмережах можуть коштувати вам роботи. Навіть видалені фото можуть нанести шкоду, адже ви ніколи не знаєте, хто встиг зберегти їх. Краще всього взагалі не заливати такі матеріали в інтернет.

5. «Друзів», які вам не друзі.
Оксфордський професор психології Робін Данбар вважає, що людина здатна підтримувати близько 150 стабільних відносин. Аналізуючи 3375 користувачів Фейсбуку, Данбар виявив, що з фейсбучних друзів 4,1 вважалися надійними, а 13,6 висловили співчуття під час “емоційної кризи”.

Звільнись від чужого баласту, щоб ваше спілкування в соцмережах мало більше сенсу.

6. Кредитні та інші банківські відомості.
Це здається очевидним, але багато хто про це забуває. Якщо ви купуєте щось через Фейсбук, завжди видаляйте реквізити картки, інакше вона зберігається в Інтернеті і може бути вкрадена хакерами.

7. Номер телефону.
В кращому випадку у вас може з’явитися ввічливий прихильник (прихильниця). В гіршому – нав’язливий переслідувач, який буде надзвонювати вам з ранку до ночі.

8. Публікації, в яких ви відмічені.
Звичайно, не всі такі пости потрібно обов’язково видаляти, але будьте уважні! Коли вас позначають на фото або в публікаціях, їх бачить значно більше людей, ніж ви думаєте, – залежно від налаштувань конфіденційності конкретного користувача. Зніміть мітки, якщо пости або фото виставляють вас у негативному вигляді.

9. Дату народження.
Не варто публікувати свою повну дату народження та дати народження рідних родичів. Це ставить під загрозу вашу фінансову безпеку. Повна дата народження іноді буває достатньо для краху аккаунту або вибору паролю.

10. Свого начальника.
Це класика жанру. Фейсбук – це соціальна мережа, що передбачає розслаблене спілкування. Але ваш начальник може зайти на вашу стену і прочитати всі ваші статуси – так-так, в тому числі і скарги на роботу.

Звичайно, можна налаштувати статуси так, щоб вони не відображалися для начальника, але чи не простіше видалити його з друзів?

11. Мітки геолокації.
Багато людей відзначають місце, коли публікують фото в Facebook, але робити це не слід. Коли ви повідомляєте своє місце розташування – наприклад, в аеропорту чи у відпустці – потенційні грабіжники бачать, що вас немає вдома і не буде ще якийсь час.

12. Свідчення про відпустку.
Не потрібно завчасно попереджати всіх, що вас не буде в місті, тому що це кращий спосіб залучити хабарників. За даними поліції, злочинці все частіше використовують соцмережі для вибору жертв.

13. Фото авіаквитка або посадочного талону.
Коли ви публікуєте фото авіаквитка або посадочний талон, ви тим самим викладаєте в загальному доступі інформацію, за допомогою якої можна модифікувати або скасувати бронювання. Достатньо зайти на сайт авіакомпанії та ввести ім’я та код бронювання або номер авіаквитка. Використовуючи ці дані, зловмисники можуть змінити вам місце і навіть скасувати переліт.

Пам’ятайте: сайти відкривають вас світу. Користуйтесь ними відповідально!

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ