Суд Каспрук – міська рада (Продан) затягується. Студентів таки втягнули теж?..

0
282
Олексій Каспрук і Василь Продан
Загрузка...

Скільки триватимуть «судові розбірки» між усунутим з посади мера Олексієм Каспруком та Чернівецькою міською радою складно сказати.

Найзатятіші прихильники мера Каспрука вважають, що судове затвердження штучно затягують, і впевнені, що, зрештою, суд поновить Олексія Павловича на посаді.

Ті ж чернівчани, які підтримують нову владну команду (на чолі із секретарем міської ради Василем Проданом), навпаки, не сумніваються, що законних підстав поновити екс-мера через суд немає, хоча допускають, що наш «самий гуманний суд в мірє» (з відомої комедії) може піддатися тиску з боку найбільшої парламентської фракції і таки повернути Каспруку мерське крісло.

Наразі маємо те, що маємо, як кажуть. На черговому засіданні судді окружний адміністративний суд не підтримав заяву сторони міської ради (щодо відводу колегії суддів у справі за позовом Каспрука, який домагається скасування рішення щодо дострокового припинення його повноважень як мера). Питання щодо відводу складу суду надалі має розглядати вже інший суддя.

Тим часом, в інтернеті набирає обертів скандал навколо можливої організації колективного походу студентів в суд – на підтримку Олексія Каспрука. Про це публічно повідомив екс-керівник місцевого осередку молодіжки «Свободи» Ярослав Величко:

«ГАНЬБА❗️❗️❗️

Олексій Каспрук намагається завтра створити штучний суспільний резонанс, він скликає усіх своїх прихвостнів-активістів та навіть хоче використати студентів на свою користь!
Викладачі змушують Студентів йти завтра до суду, просто постояти, поки самі будуть піаритись!
Вони вломлюють студентам в голову, що він незаконно позбавлений повноважень, хоча рішення суду ще немає! 
Є інформація, що декому навіть обіцяли за це посприяти в оцінках!
Подібні повідомлення надійшли у всі переписки студрад, гуртожитків та факультетів.

Прошу МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ❗️
Зробимо відомим цього недомера».

В коментарях прихильники Каспрука (і сам Олексій Павлович) назвали це провокацією. Сам Ярослав підкреслює, що лише поширив інформацію, яку сам побачив напередодні суду в одній з груп (де закликали організувати по 10 студентів для походу в суд на підтримку Каспрука). На прохання fakty.cv.ua, він таки показав скрін з тим повідомленням. Там, зокрема, було написано: «кожен голова студради завтра збирає 10 людей (з гуртожитку або просто друзів) і всі збираємось на Садові(й) 1.
Завтра відбудеться суд по незаконному зняттю нашого мера Чернівців. Ми збираємо людей для підтримки, не треба нічого кричати і т.д.
Просто бути, викладачі з універу будуть, при собі мати документ (паспорт, або студентський)».

Цю тему Ярослав Величко сам і продовжив наступними постами на своїй сторінці у Facebook:

«Хочу поставити крапку в історії з агітацією студентів піти на суд, по справі позбавлення повноважень Олексія Каспрука.
Отже, інформація дійсно була поширена у декількох студентських групах, наша переписка не є єдиною у студентських середовищах (можливо наймасовішою).
Але усіх цікавить запитання, хто ж був ініціатором до цих неправомірних дій?

Інформацію попросив поширити у всіх переписках, студент математичного факультету, Тарас Яремак.
Хочу зазначити, що він є головою студради свого факультету, не знаю хто спричинив вплив на цього хлопця, це його вже справа.
При пошуку інформації про цього студента, наткнувся на новину, на офіційному сайті університету, більше про цього студента мені нічого невідомо.

Також хочу зазначити, дозволяти собі заклики до неправомірних дій не має дозволу жодна людина, а перекладати відповідальність на іншого – і є сама безвідповідальність».

«Маю нові інсайди, по справі незаконної організації та агітації студентів на суд по Каспруку, завтра викладу нову інформацію, у вас зникнуть усі попередні питання на кшталт “докажи що це він” і виникнуть нові..
Але ще раз повторюю, інформація викладається виключно тоді, коли я можу оперувати певними фактами ?
Ну то тримайся “незалежне” студентське самоврядування, буде цікаво ?»

Далі буде…

***

«З кожним днем дізнаюся все більше і більше про ситуацію з незаконною агітацією студентів на суд по справі Каспрука.
Сьогодні вночі отримав чергову порцію інформації від студентів, які надали скріншот і забажали лишитись інкогніто.
Минулого разу я розповів про те, що студент матфаку незаконно агітував студентів до суду, але усіх цікавило, хто ж стоїть за цим студентом, хто направляє усі його дії.
Отже, на першому скріні видно, як він ще місяць тому намагався закликати студентів на суд до Олексія Павловича, спосіб виявився провальним, ніхто не прийшов.
Потім разом з своїм наставником подумавши, вони вирішили використати такий адмінресурс як студрада, їх спроби ви вже бачили.
Але всіх цікавить, хто ж ця таємнича особа?
А відповідь шукати довго не прийшлось.
Як ми всі знаємо, голів студрад обирають ще до виборів, у деканаті. І потім голова комунікує з профільним заступником декана.
Цікаво, хто ж у нас заступник декана на математичному факультеті?
А тут все просто, дружина скандального, (поки що) начальника управління освіти Сергія Мартинюка. Отут пазл і склався.
В агітації було сказано, “будуть викладачі”, так вони ж і були (другий скріншот), дружина пана Мартинюка, тепер приблизно зрозуміло хто мною зайнявся..
Думаю пояснювати дотичність Мартинюка і Каспрука не потрібно».

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ