На громадських слуханнях підтримали підняття тарифу на проїзд в тролейбусах до 4,5 грн.

0
203
Загрузка...

Увечері 29.11.2018 р. у Чернівцях відбулися громадські слухання щодо підняття тарифу на проїзд у тролейбусах до 4,50 грн.

«Учасники громадських слухань переважною більшістю голосів проголосували за підняття тарифу до економічно обгрунтованого – 4,50 грн, але на гаманці чернівчан підняття цін не вплине. Як голова громадської ради, вніс пропозицію, яку підтримала більшість.
Чернівчани, як і раніше, платитимуть за проїзд у тролейбусі 3,00 грн. Різницю у розмірі 1,50 грн. відшкодовуватиме бюджет.

Окрім цього, учасники громадських слухань проголосували за необхідність якнайшвидшого оновлення тролейбусного парку шляхом придбання нових тролейбусів, запровадження електронного обліку та установлення електронних інформаційних табло з графіками маршрутів», – повідомив голова Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Володимир Дорош.

Для підняття тарифу це рішення має підтримати і виконком. А щодо компенсації з бюджету, то тут, напевно, не обійтись без підтримки депутатів.

Наразі незрозуміло, як саме обліковуватиметься пасажиропотік і за яку кількість бюджет мав би компенсувати ту різницю в 1,50 грн. Можливо, це представники влади роз’яснять згодом.

Окремо звернемо увагу вкотре на «гру в демократію», якою виглядають ці громадські слухання. Річ у тім, що навіть якщо громадські слухання проводили б на стадіоні «Буковина», у них не могли би брати участь навіть 5% мешканців міста. А подивіться на фото, яка кількість чернівчан присутня на звітних громадських слуханнях. Чи можна спиратися в своїх рішеннях, як на «підтримку з боку громади», коли мова йде про нуль цілих і скільки там сотих відсотка від кількості чернівчан?.. На дворі ХХІ століття, є вже купа нормальних інструментів як для громадських обговорень, так і для голосувань через інтернет щодо тих чи інших питань. Хоче влада знати позицію громади з тих чи інших питань? Нехай розпише зрозумілою для простих людей мовою, яке рішення хотіла би ухвалити, організує відповідне офіційне опитування (із захищеними голосами через інтернет, як під час голосування за проекти в рамках бюджету ініціатив, за петиції і т.п.), за декілька тижнів цю тему телеканали «прокрутять» через різні прямі ефіри, де експерти будуть наводити аргументи за і проти, нехай буде і під відповідним матеріалом на сайті міської ради можливість задавати запитання представникам влади по цій темі, а тоді вже можна буде мати більш-менш об’єктивну картину щодо ставлення громади до того чи іншого питання. А так – не більше, ніж «гра в демократію»…

fakty.cv.ua

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ