Каспрук проти асфальтування дороги до «депутатського заводу»

0
410
Загрузка...

Усунутий з посади мер Чернівців Олексій Каспрук критично висловився про ремонт вул. Корсунської, яка веде до заводу, до якого «родинно причетний» депутат міської ради Ростислав Білик.

Чудовий привід пообурюватися разом з екс-мером (а, може, й майбутнім теж). Адже справді вистачає ж інших доріг у місті, які, напевно, варто було б заасфальтувати (відремонтувати) швидше, ніж цю Корсунську. Але…

Ця вулиця – ще один заїзд до Чернівців, і, напевно, єдиний (якщо не брати до уваги якісь «польові» і т.п.), який був незаасфальтованим. Ця ж вулиця веде до водонасосної станції «Біла» Чернівціводоканалу (вул. Корсунська, 44) – одного із стратегічних для обласного центру об’єктів.

А тепер ще декілька «нюансів». Наскільки відомо, на громадських слуханнях у 2016 році були троє сільських голів і декілька десятків мешканців сусідніх сіл, які просили заасфальтувати вул. Корсунську, і мер Олексій Каспрук пообіцяв зробити це. У 2017 році провели тендер, але фірма-переможець чомусь так і не розпочала роботи. У 2018 році тендер оголосили повторно, ще до усунення мера з посади, і вже новий переможець провів ремонтні роботи. І до чого тут «завод Біликів»?.. Хоча, з іншого боку, той же завод «Карат», який ніби належить дружині депутата Білика, – це ж теж одне з чернівецьких підприємств, яке, слава Богу, працює і сплачує податки в міський бюджет, там працює з пів сотні наших громадян, які не на біржі сидять і отримують допомогу від держави, а заробляють і також роблять свій внесок у бюджет, пенсійний фонд тощо, то чому до цього заводу, розташованого в межах міста, не мала би бути заасфальтована дорога?.. Хоча це все ж другорядно виглядає на фоні важливості асфальтування одного з в’їздів до Чернівців та дороги до стратегічного об’єкту… Отже, виходить, Олексій Павлович сам пообіцяв допомогти з ремонтом тієї вулиці, взяв участь у вирішенні цієї проблеми, а після усунення вже критикує те, що цю дорогу заасфальтували?.. Трохи дивно виглядає…

А ось що саме написав Олексій Каспрук на своїй сторінці у Facebook про ремонт вул. Корсунської:

«Завершено асфальтування гравійної ділянки дороги на вулиці Корсунській. Це поки що найбільший об’єкт нових «очільників» міста вартістю 5,1 млн.гривень. Де у Чернівцях вулиця Корсунська? Це дорога вздовж лісу і берега річки Прут до сіл Біла, Стрілецький Кут, Ревне.

Є тут і кілька будинків чернівчан, насосна станція водоканалу. Для мешканців приміських сіл дорога важлива. Може пам’ятаєте, як вони зупиняли на цій дорозі тягачі з лісом та вантажівки з гравієм? Тому вважав, що на її капітальний ремонт гроші мали б дати з обласного бюджету, а місту ці 5 мільйонів більш потрібні для асфальтування доріг на Роші, або в Садгорі, на Клокучці чи Калічанці та і в центрі є шо асфальтувати…

Чому ця майже лісова дорога стала пріоритетом для нових «очільників» зрозумів, коли приїхав подивитися на якість виконаних робіт… Дивимося фото і відео. Робимо висновки. «Карат» – це цегельний завод родини Біликів. І петицій не треба…

Фото #1 Білик і Бешлей “інспектують” виконання робіт. Все за фен-шуй: селфі, інтерв’ю, прохід вулицею на оператора 🙂

Відео#1 Підрядник завершує асфальтування Корсунської на території цегельного заводу “Карат”.

Фото#2 Білик знову не при чому 🙂

Відео#2 Хіба не лісова дорога?»

***

Інформацію fakty.cv.ua щодо того, що Олексій Павлович «трохи перегнув», підтвердив і депутат міської ради Володимир Бешлей:

«Усунутий за бездіяльність Олексій Каспрук зробив сенсацію з того, що ми зробили те, що він намагався зробити два роки, але як завжди не зміг – заасфальтували вулицю Корсунську.

Першу спробу заасфальтувати цю гравійну дорогу Каспрук зробив рік тому – 19 вересня 2017 року. Тоді був проведений тендер і навіть укладений договір з підрядником, але дорогу мерія так і не спромоглася зробити!

Друга спроба. 18 липня 2018 року під керівництвом пана Каспрука на офіційному сайті міської ради було розміщене оголошення щодо запрошення підрядників до участі в тендері на капітальний ремонт цієї вулиці! А перед цим, мерія замовила проектно-кошторисну документацію, яка пройшла експертизу. Більше того, департамент ЖКГ виділив кошти на її асфальтування.

Процес капітального ремонту Корсунської відбувався під пильним контролем технагляду, тому роботи виконані якісно, згідно проекту і в короткі терміни, хоча екс-мер планував там копирсатися до 30 листопада.

Розумію, що Олексій Каспрук готовий луснути від злості! Ми ж за місяць відремонтували більше доріг, ніж він за 4 роки мерства. Вже починаємо хвилюватися за його здоров’я!

Р.s: Олексію Павловичу, оскільки у Вас, як у відомого «будівельника» немає зауважень щодо якості ремонту цієї вулиці, може пустите Ваш пост, як рекламу?))) Чернівчани мають знати, що нарешті в місті розпочався ремонт доріг».

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ