Відсторонений голова здивував цікавою знахідкою на городі

0
296
Загрузка...

Відсторонений голова Чорнівської сільської ради Георгій Бота, який, попри позитивне для нього рішення суду, ніяк не може повернутися до роботи, оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фото та інформацію про цікаву знахідку.

”ЦЯ БАБА ЗУБАМИ ДРІТ ПРЯДЕ” – цій чорнівській приказці понад 100 років . Так колись жартували та нині жартують в Чорнівці коли мають на увазі літніх жінок, які мають відмінне здоров’я . Зрозуміло, що зуби тут ні при чому… Ви лише уявіть собі, як зубами прясти, ще й дріт … !?
Моя чергова знахідка на моєму городі змусила мене зробити маленьке дослідження. Вчора, проводячи земельні роботи для невеликого фундамента, на глибині майже 1 м, натрапив на скляну ємкість білого кольору, яка мене дуже здивувала ! (Див. фото) . На ній запис ”odol” – Одоль . З боку – літера R та цифри 461 . І тоді я почав досліджувати стежками Інтернету, проГуглив все що можно було Гуглити … Це флакон з – під ”Освіжувача ротової порожнини”. Знайшов інформацію, що виробляли цей ”єлексір” у Німеччині, можливо, у Мюнхені з 1891 року. Судячи з рекламних буклетів тих часів на різних мовах, я зробив висновок, що даний засіб гігієни був надзвичайно популярний у країнах Європи та царської Росії. Цікаво, що фірма ”Odol” існує до сьогоднішнього дня. Цей виробник виготовляє зубну пасту та багато іншої продукції – засоби гігієни, зокрема Ополіскувачі ротової порожнини ! Роблю припущення, що моя знахідка була закопана десь у 1924-1925 рр. після використання на глибині 1 м, як непотріб, що теж приємно, так як не забруднювалась територія села !!! Висновок: В Чорнівці на початку минулого століття дбали про здоров’я зубів і приказка ”Зубами дріт пряде” потрібно розуміти буквально !!! – написав Георгій Бота.

***

Пристрасті у Чорнівці: суд поновив Боту на посаді голови сільської ради

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ