Побудовану з нуля амбулаторію відкрили на Глибоччині (фото)

0
293
Загрузка...

Про це повідомив буковинський народний депутат Григорій Тіміш, який брав участь у церемонії відкриття цієї лабораторії у селі Стерче Глибоцького району.

На своїй сторінці у Facebook Григорій Тіміш написав:

«Знову перемога! Знову відкриття ще одного важливого соціального об’єкту! У багатьох селян на очах сльози радості! Сьогодні відкрили побудовану з нуля амбулаторію в селі Стерче Глибоцького району. Будівництво розпочалось ще 10 років тому, але у зв’язку з відсутністю фінансування вдалось закласти тільки фундамент. І ось минулого року нам вдалось вибити кошти з держбюджету більше півтора мільйона грівней у співфінансуванні з сільською радою, яка отримала можливість мати додаткові доходи з акцизного збору, завершили це будівництво. Людей на урочисте відкриття прийшло чимало – це і говорить про те, що даний об’єкт надважливий для громади. Тішуся, що ще одну хорошу справу вдалось нам зробити на нашому окрузі. Дякую сільському голові Наталії Василівні Будей, керівництву району, всьому депутатському корпусу , директору Глибоцького ЦПМСД Мельничук Марії Лазарівній за їхню активну позицію і віру в те, що реалізувати цей проект в наших силах. Ще раз зі святом Стерчанська громада!»

ФОТО:

***

А ще Григорій Тіміш підрахував, скільки залучено було коштів до Новоселицького району:

«Дорога Новоселицька громадо! Зробив аналіз залучених коштів, за останні два роки, для сіл району та окремих ОТГ. Насправді є чим похвалитись, навіть при тому, що з райдержадміністрації та особисто від голови РДА я за свою каденцію не отримав жодного звернення до мене, як до депутата на підтримку інфраструктурних об’єктів або покращення матеріально-технічної бази. Але постійні зустрічі з виборцями, головами і депутатами сільрад, ОТГ, керівниками окремих закладів й установ, при взаємодії і співпраці з іншими колегами-депутатами вдалось залучити більше ВОСЬМИ МІЛЬЙОНІВ гривень!!! Отож пройдусь конкретно по деяких цифрах. За рахунок коштів державної субвенції за 2016-2018 рр. проведені наступні роботи: в селах Топорівці та Костичани капітальний ремонт вуличного освітлення на суму 400 тис. грн., у селі Котелеве капітальний ремонт даху школи на суму 650 тис. грн., зроблено утеплення і ремонт фасаду школи у с. Форосна на суму 400 тис. грн., капітальний ремонт покрівлі Новоселицького районного Будинку культури на суму 1 млн. грн., ремонт актового залу школи у Топорівцях на суму 324 тис. грн., заміна вікон та електричної мережі спортзалу в Костичанівській ЗОШ на суму 200 тис. грн., встановлені ігрові майданчики для дітей у Новоселиці (зокрема на площі поряд з Будинком культури, у парку, в районах «Селище» на перехресті вулиць Молодіжної та Хотинської , дитячий садочках “Сонечко” і ” Дзвіночок”) Балківцях, Мамализі, Рингачі й Шишківцях на загальну суму 450 тис. грн., виділено кошти на ремонт дороги в с. Тарасівці у сумі 300 тис. грн., у Новоселицькій ЗОШ №3 побудовано сучасний багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям на який витрачено 970 тис. грн. Окрім цього за кошти соцеконому були закуплені комп’ютерні класи й інше обладнання для оновлення матеріально-технічної бази наступних закладів освіти: Новоселицького ліцею та ЗОШ №3, Слобідського, Рингацького, Щербинцькього, Несвоянського, Стальнівцького навчально-виховних комплексів, Рідківської, Малинівської, Топорівської, Рокитнянської, Подвірнянської та Динівцької загальноосвітніх шкіл на загальну суму 1 млн. 440 тис. грн., Клубні заклади сіл Топорівці, Рингач, Шишківці, Рокитне, Динівці, Балківці отримали кошти на покращення матеріально-технічної бази у розмірі 160 тис. грн., Новоселицька музична школа ім. Миколи Мозгового отримала 105 тис. грн. для придбання необхідного їм інвентарю. Села Топоріці і Тарасівці на відеоспостереження в школах отримали 200 тис. грн.
Підсумувавши все вищезгадане, бачимо, що зроблено чимало. А головне, що ці кошти не на папері, вони вже освоєні і приносять користь мешканцям всього Новоселицького району! Варто зазначити, що на цьому ми не плануємо зупинятись, і маємо на меті завершити ремонт покрівлі РБК в місті Новоселиця, реалізувати важливі проекти енергозбереження, розпочати ремонт комунальних доріг та будівництво двох стадіонів з штучним покриттям!
Важливо сказати, що кошти, які надходять з державного бюджету за нашим сприянням, не можуть кожного разу у рівних частинах розподілятись по районах всього округу, так як на це певні причини, наприклад сезонні роботи, є порядок отримання пропозицій від громад та своєрідна черга, є невідкладні потреби. Тому все це впливає на те, що в одному транші може бути більша сума на район чи ОТГ, в іншому – менша.
Тому, прошу новосельчан не звертати увагу на напади окремих піар-лабораторій, окремих не шановних лідерів з Буковини, які у з усіх сил намагаються сплюндрувати та викривити нашу роботу. Насправді, вони зникнуть, як заблукавші їжаки в тумані дуже скоро…(vor dispărea ca măgarii in ceață.. zicala poupulară)
До слова хотів би зауважити, що і по залучених коштах на місто Чернівці я б не приписував все одним депутатам з того ж комуністично-комсомольського клану, які і займаються брудними технологіями, щоб очорнити нас, тому що багато депутатів з групи «Буковина» також залучають чи не малі кошти на місто. На Садгору, для прикладу, на моє звернення, за останні два роки, кошти у сумі 200 тис. грн. пішли на покриття першочергових потреб НВК «Берегиня», 500 тис. на початок будівництва стадіону з штучним покриттям, і тепер ще 200 тис. грн. на придбання дитячих майданчиків та обладнання для лікувального закладу і школи».

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ