Біля СБУ у Чернівцях облаштували незаконну стоянку?..

0
173
Загрузка...

Екс-депутат Чернівецької міської ради – відомий журналіст і громадський діяч Василь Забродський знову «зарубався» з правоохоронцями. Цього разу предметом суперечки стала стоянка для службового транспорту біля обласного управління СБУ по вул. Шевченка, яка, як зазначає п. Забродський, є незаконною. Наразі така позиція обернулась штрафом, який екс-депутат збирається оспорити в судовому порядку.

«Цікава історія з відповідним продовженням сталась зі мною вихідними. Маючи необхідність закупитись на ринку «Центральному» (колишній Червоноармійський), вирішив запаркуватись десь біля костелу, бо їхав по Шевченка вверх. Проїжджаючи повз наше СБУ, побачив справа місця для паркуванння, з відповідною розміткою і пірамідками. Відсунув пірамідку, припаркувався. І чекаю паркувальника, щоб оплатити парковку. І тут до мене підходить хлопчина в однострої і пропонує від‘їхати, так як я став на службову стоянку СБУ. При цьому хлопчина хоч і намагався бути чемним, все ж порушив законодавство, бо не представився. А працівники -правоохоронці, при виконанні ними службових повноважень, свою бесіду з громадянами повинні починати словами: « Добрий день, сержант Петренко, Сидоренко, Порошенко,….. ПРОШУ……..» і далі за текстом. Знаючи, що ще в далекому 2013 році Кабінет Міністрів Украіни(ще Азарівський) постановою 583 вніс зміни до Правил паркування автотранспорту, і фактично відмінив поняття «службових автостоянок» і обурений беззаконням, я спробував пояснити хлопчині у військовому однострої, що народ платить податки не для того, щоб СБУ захопивши земельну ділянку, і облаштувавши незаконну службову парковку, утримувало за рахунок бюджетних коштів власних чергових-паркувальників. А коли хлопчина у відповідь пояснив, що його справа маленька, пірамідки переставляти і пазити, щоб місця не займали якісь автолюбителі, я викликав телефоном поліцію, розраховуючи, що перевіривши всі вказані мною факти, поліцейські захистять моє законне право зупинятись там де я хочу, якщо це не суперечить ПДР.
Не так сталось, як гадалось. Всі мої пояснення про самовільно захоплену земельну ділянку і незаконне використання її для облаштування службової стоянки, інспектор патрульної поліції не почув. І навіть наявність біля знаку «Зупинка заборонена» інфрмаційної таблички «Крім службового транспорту», яка взагалі не передбачена Правилами Дорожнього Руху , а також відсутність розмітки жовтого кольору в межах дії знаку, не переконали інспектора в моїй правоті. Йому винесли якогось папірця, на якому ніби то Виконком міськоі ради погодив розміщення стоянки і знаку. І як я не намагався пояснити патрульному про те, що розпорядником землі в місті є Міська рада, і для використання землі має бути рішення сесії Міськоі ради, мої пояснення залишились не почутими. Мене оштрафували за «неправильну ЗУПИНКУ». Звертаю увагу не СТОЯНКУ, а саме зупинку.
При цьому я виявився один оштрафований із десятка авто стоячих навколо.
Отож висновки:
1. В центрі міста, наше СБУ незаконно захопило земельну ділянку і облаштувало на ній службову стоянку. Жодних рішень Міської ради з приводу надання землі цій установі за адресою Шевченка 1а для облаштування парковки не існує, так як облаштування СЛУЖБОВИХ стоянок не передбачено жодним законом. При цьому ця незаконна стоянка обвішана знаками, які не відповідають ані Державним Стандартам України , ані Правилам Дорожнього Руху.
2. Офіцери патрульної поліції, які за три місяці стали селфі-поліцейськими, недостатньо підготовлені щоб усвідомлювати певну сукупність невідповідностей розмітки і розміщення дорожніх знаків. Крім того, я пропонував патрульному не сладати постанову із штрафом, а лише протокол для розгляду в суді. Де я б довів свою правоту. На жаль для цього лейтенанта люміній таки люміній, а ініціатива шукача правди і закону – має бути наказана.
3. І знову йду в суд, де таки доведу свою правоту. Ну не готовий я платити 255 гривень, стовідсотково знаючи, що я не порушував ПДР», – написав на своїй сторінці у Facebook Василь Забродський.

fakty.cv.ua

***

***

«Заруба»: Забродський – Нова поліція – 2:1 (Далі буде?..)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ