«Грантоїди» не в тему «наїхали» на телеканал через Гешка (відео)

0
580
Загрузка...

Чи то «грантоїди», як кажуть, «мають зуб» на титулованого спортсмена депутата обласної ради Івана Гешка, чи то вони просто роблять свої «експертні висновки» приблизно «від фонаря», але в одному з матеріалів «Детектор медіа» ці «експерти» ду-у-уже не в тему висловились негативно про спортивний сюжет на телеканалі «Буковина», де фігурував і зірковий бігун.

Мова про сюжет про змагання з піонерболу, які задумані були для пропаганди спорту і здорового способу життя і які підтримав і Іван Гешко, як голова обласного відділення НОК України. В сюжеті прозвучало декілька простих слів- побажань юним спортсменам. І в титрах Гешкові написали «голова Чернівецького обласного відділення НОК України». Але «грантоїди» з якоїсь радості вирішили дорікнути телеканалу (і автору сюжету – авторитетному спортивному журналісту Ігорю Савчину) в тому, що ніби матеріал використали для «піару» депутата обласної ради, ще й Об‘єднання «Самопоміч», фракцію якого очолює Іван Гешко. До чого тут депутатство і політична сила, якщо Гешко був співорганізатором і почесним гостем заходу – як голова олімпійського відділення (на громадських засадах, до слова) і знаменитий спортсмен-олімпієць?! Може, «грантоїди» самі виконують якісь політичні замовлення проти Гешка? Або, може, навпаки – намагаються, хоч і не в тему, якось рекламувати «Самопоміч»? Чи просто не розуміють, що пишуть?.. Складно коментувати такого роду «ліві експертні висновки»…

Може, за логікою «грантоїдів», знаменитому спортсмену взагалі припинити свою активну діяльність у спорті через те, що він є депутатом обласної ради? (Теж громадська діяльність, до речі). Чи телеканалам робити вигляд, що не помічають знаменитого спортсмена на спортивних заходах, аби часом комусь не «взбрело в голову» шукати в цьому якісь сліди «політичного піару»?.. Ідіотизм та й годі…

А ось ці «експертні думки»:

У 4,53 із шести можливих балів оцінили експерти дотримання стандартів інформаційної журналістики в новинах Чернівецької філії Суспільного. Втім, в одному з матеріалів були виявлені порушення, які можуть свідчити про замовлення. Про це свідчить результат моніторингу новин, проведеного громадською організацією «Детектор медіа» 12-16 березня 2018 року.

Йдеться про матеріал журналіста Ігоря Савчина про змагання з піонерболу в новинах 12 березня. «…як результат гри, так і спортивні досягнення молоді залишаються поза кадром. Натомість, головними в сюжеті виявились голова Чернівецької обласної федерації волейболу Іван Васкан і голова Чернівецького обласного відділення НОК України, депутат обласної ради Іван Гешко», – зазначено у звіті експертів.

Синхрони обох не є інформативними – Васкан перелічує організації та органи влади, яким належала «ідея» проведення змагань, а депутат обласної ради говорить таке: «Ми бачимо, як дітки навчаються цієї гри, як командної гри, як вони дружно всі грають, займаються, нічого неможливого немає, все реально. Я вірю в те, що в майбутньому з них обов’язково хтось стане зіркою світового волейболу».

Водночас експерти наголошують, що чернівецькі новинарі Суспільного уникають новин, які стосуються політичного життя регіону та роботи органів місцевого самоврядування.

(використаний матеріал stv.detector.media)

http://stv.detector.media/kontent/monitoryng/monitoring_suspilnogo_chernivetski_novinari_vikoristali_pionerbol_dlya_deputatskogo_piaru/

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ