Гостюку пропонують визначитися: або заступник губернатора, або депутат

1
222
Загрузка...

Виключеному з фракції «Самопоміч» в обласній раді Василю Гостюку пропонують визначитися: або він залишається заступником голови обласної державної адміністрації і складає депутатський мандат, або звільняється з посади в ОДА і виконує взяті на себе депутатські зобов’язання.

Нагадаємо, на позачерговій сесії обласної ради 23.05.2018 р. офіційно оголосили, що Василя Гостюка виключили з фракції Об’єднання «Самопоміч».

«Я з повагою ставлюся до пана Василя, розумію його зайнятість на посаді заступника губернатора, проте йому треба визначитися: чи він залишається на цій посаді,чи здає депутатський мандат, щоб дати можливість іншим людям зайти до обласної ради і працювати, – коментує Наталія Райлян, голова Чернівецької обласної організації політпартії “Об’єднання “Самопоміч”. – Як керівник обласного осередку, я довго спостерігала за цим процесом, сподіваючись, що Василь Гостюк сам визначиться, де йому бути. Кілька разів йому телефонувала з проханням включитися в роботу фракції. Проте відповідь була, що він не може в робочий час бути присутнім. Як голова обласної організації, я повинна брати відповідальність за свою команду, інакше як потім людям пояснити, чому я замовчую ті чи інші речі?.. Для мене не мають значення прізвища. Прийшовши у “Самопоміч”, треба дотримуватися принципів і положення партії. А у випадку із Гостюком в цьому є ряд протиріч…»

Чи вистачить Василю Гостюку необхідних якостей для припинення «сидіння на двох стільцях»?.. Час покаже… Чекаємо на його офіційну реакцію.

Буковинський нардеп Іван Рибак (БПП) доволі жорстко прокоментував виключення Гостюка з фракції, закинувши «політичні каміння» в город «Самопомочі»:

«Виключивши Василя Гостюка з фракції “Самопомочі” у Чернівецькій облраді, ця партія що намагається вмити руки?

Хтось думає, що виключивши заступника голови Чернівецької ОДА Василя Гостюка, який грав і вашим і їхнім, з фракції “Самопомочі” у Чернівецькій облраді, зможе уникнути відповідальності за свою діяльність в області? Так думати, меншою мірою – наївно.

Після такої недолугої діяльності завжди наступає політична відповідальність за заподіяну області шкоду. Погодьтеся, логічніше було б відкликати його з посади заступника голови облдержадміністрації, де він перебуває за квотою “Самопомочі”, а не хитрувати і вводити в оману людей. Виключивши його з фракції, “Самопоміч” намагається уникнути відповідальності за його діяльність на державній посаді.

У той же час Василь Гостюк залишається заступником голови Чернівецької облдержадміністрації і депутатом обласної ради, де і надалі зможе приймати необхідні йому і “Самопомочі”, а часто-густо і “Народному фронту” рішення.
А залишаючись на посаді заступника голови ОДА він і далі “кошмаритиме” область своїми непрофесійними діями, дискредитуючи саму ідею реформи децентралізації, заваливши роботу на інших напрямках, які він курує.

Партії рівня “Самопомочі” у кадрових питаннях мали би дотриматися порядності, і подати нову кандидатуру на посаду заступника голови Чернівецької ОДА за квотою партії, замість чиновника, який не відбувся. Так було би чесно перед людьми.
Може досить знущатися над Буковиною?»

Правда, Іван Петрович не врахував, що Гостюка не призначали за квотою «Самопомочі», яка, навпаки, заявляла, що її представники не мають йти у виконавчі органи влади. На це, реагуючи на публічну заяву Івана Рибака, звернув увагу керівник фракції «Самопоміч» в обласній раді Іван Гешко:

«Пане Іване Петровичу, мені дуже дивно що наша партія має якусь квоту посад в Чернівецькій обласній адміністрації, скоріш за все Ви, як депутат Верховної Ради та найвпливовіший представник Блоку Петра Порошенка в Чернівецькій області, маєте вплив на формування президентської команди в Чернівецькій ОДА, тому якраз не перекидайте зі своїх плечей власні можливості, а як представник президентської партії ставте питання перед головою ОДА про невідповідність вказаної особи займаній посаді у президентській команді в Чернівецькій ОДА, ми своє слово сказали, тепер черга за Вами особисто!
Чекаю на Ваші рішучі дії!»

Також член фракції «Самопоміч» Олег Мельничук зауважив, що питання виключення Гостюка ініціював особисто він: «Рішення прийнято на засіданні фракції і пропозиція була від мене, проголосовано 3 депутатами з 5, в чому проблема?»

fakty.cv.ua

***

***

Заступника губернатора Василя Гостюка виключили з «Самопомочі»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ