«Маємо надію, що мера у Чернівцях не буде» (дві сторони однієї медалі)

0
302
Василь Максимюк. Фото: molbuk.ua
Загрузка...

Слова керівника фракції БПП «Солідарність» у Чернівецькій міській раді Василя Максимюка на сесії 4.04.2018 р. «Ми маємо надію, що мера у Чернівцях не буде» прогнозовано опинились в центрі уваги, у т.ч. мас-медіа. 

З одного боку, тому, що найближчим часом ніби очікується спроба усунути з посади міського голову Олексія Каспрука (тому «символічно» говорити, що «не буде мера»), з іншого – згаданому керівнику фракції і АТОвцю вперто згадують про родинні зв’язки з «нашоукраїнцем» у фракції «Рідне місто» і відданим теперішньому Гаранту Валерієм Чинушем (хоча часом навіть брати можуть бути протилежних поглядів, тому «туповато» такі зв’язки використовувати в якості «аргументу»), але при цьому Василь Сидорович зачастив заявами на підтримку мера і проти «неправильної більшості» і т.п.

Проте сам Василь Максимюк швидко відреагував і уточнив, які саме тези він донести своєю заявою на сесії, коли сталась ця обмовка (в контексті якої і Фрейда згадують теж):

«Деякі ЗМІ сьогодні вирвали із контексту мою фразу і побудували на цьому хибні сенсації. Я депутат міської ради вже третього скликання та вже звик, що ЗМІ іноді виривають із контексту якусь фразу, будуючи на ній цілу публікацію із потрібним їм змістом.
Сьогодні на сесії насправді я заявив, що секретар – це не цар і мера царя не буде. Але подано було усе зовсім інакше. Нехай використана інформація залишиться на честі та гідності цих ЗМІ.
Далі – пропоную уривок зі своєї промови, яку я виголосив після провального голосування депутатів за п’ятьох кандидатів до виконавчого комітету. Я звернувся саме до секретаря міської ради, бо вважаю, що саме Василю Продану вигідно, аби виконавчий комітет був у неповному, а тому контрольованому ним складі.
Секретар міської ради неодноразово говорить про те, що він готує відставку мера, цим ви порушуєте права демократичних засад, які формуються не Каспруком, не Проданом, не Максимюком, а громадянськими інституціями. Ви хочете зайняти посаду Олексія Каспрука, але за нього проголосувало більше чернівчан, ніж за будь-кого з депутатів. Я не є адвокатом мера і не захищаю його, я наразі не планую посідати крісло мера. Коли вас обирали секретарем міської ради, ми хотіли, щоб секретар був містком між депутатами і мером, а ви цим містком не стали. Ви хочете зайняти місце Олексія Павловича. Ще раз кажу: я не є адвокатом міського голови. До мера в мене теж є претензії. За 4 роки він не створив стратегію розвитку міста, він не знайшов спільну мову з виконкомом і депутатами. Я не захищаю мера, а захищаю вибір тих чернівчан, які голосували за Каспрука. І хочу підвести такий коротенький ліричний підсумок: секретар – це не цар у міській раді і мер – це не цар.
Така сама ситуація сталась зі мною, коли депутати міської ради уперше голосували за проект засудження розгону активістів у Києві 3 березня, і я його не підтримав не тому що не засуджую силовий розгін, а тому, що вважаю некоректним положення у проекті , в якому міські обранці вимагають імпічменту для Президента України та інших вищих посадовці країни.
Проти мене тоді теж розгорнули інформаційну кампанію, що я нібито, не підтримав активістів. Однак я вніс свій проект, в якому засуджую силові дії щодо протестувальників, вимагаю негайного розслідування подій 3 березня та притягнення винних до відповідальності. І саме цей проект підтримали більшість депутатів. Тобто, це доводить, що конструктив у роботі міської ради таки може бути. Головне – цього хотіти
».

Незрозуміло, правда, наскільки чернівчани, які голосували за Каспрука, хочуть, аби Максимюк і Ко захищали їх вибір… Або який відсоток виборців Каспрука станом на теперішній час проголосували би знову за нього, враховуючи, що мер, на жаль, повівся на своїй посаді достатньо неконструктивно і, на жаль, не зміг перейти через свої/партійні/нав’язані кимось амбіції, аби бути «мером для всіх чернівчан» і діяти в інтересах міста, а не бути співджерелом конфліктів та деструктиву в міській владі… Можливо, частина виборців Каспрука вже в очікуванні цього його зняття – в надії, що, може, бодай так в Чернівцях реально пожвавиться реальна робота по проблемних напрямках, яких вистачає… І добре розкручене «підкаблучними» Бурбаку і Ко ЗМІ «У всьому винні депутати» вже не так добре працює, як на початках, адже люди вміють і самі трохи аналізувати і робити свої висновки…

fakty.cv.ua

***

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ