Скандал: Заступника Фищука відправляють у відставку «віршовано»

0
326
Загрузка...

Скандальний заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Василь Гостюк, який нещодавно «відзначився» грубим «наїздом» на обласну спортшколу з метою відкриття там для друзів секції з неолімпійського виду єдиноборств (що не входять навіть до програми Всесвітніх ігор з неолімпійських видів), тепер «наламав дров» в напрямку децентралізації та об’єднання громад.

Зазначимо, що питання єдиноборців Василь Гостюк лобіював і лобіює, не будучи профільним заступником.

Але і у своєму профілі, як зазначає голова Глибоцької районної ради Петро Панчук, Василь Гостюк діє теж непрофесійно і всупереч законодавству та здоровому глузду:

«Чому заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Гостюк В. І. має написати заяву на звільнення та бути звільненим.
Ми хочем тиші, хочем храмів.
Ми хочем музики й садів.
А всі залежимо від хамів,
від хрунів, хряків і вождів.
Ми всі залежимо від хамів!
Від їхніх кланів і сваволь.
У нас немає наших храмів,
у нас немає наших доль.
Нас убиває їхній атом.
А їх все більше, їх орда.
Ми що не виборем, то втратим,
і в цьому вся наша біда.
(Л. Костенко «Мадонна перехресть»)

28 березня 2018 року відбулося засідання робочої групи з децентралізації при ОДА, на якому розглядалися зміни до перспективного плану. Очолював робочу групу заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Гостюк В. І.
Засідання відбулося з надзвичайно гарячими дискусіями. «Кандидат» юридичних наук Гостюк В.І. увесь час доказував присутнім що їхня думка, думка громадськості нічого не варті, а всім процесом керує він. На початку засідання не хотів надавати слово ні громадськості, ні депутатам обласної ради, ні голові районної ради, а ні голові депутатської фракції обласної ради.
Слід зауважити, що саме засідання мало відбуватись в «таємному» режимі. Про те, що відбудеться засідання робочої групи з децентралізації при ОДА, на якому розглядалися зміни до перспективного плану не повідомлялось нікому, хоча Глибоцька районна рада зверталась напередодні з листами про залучення до обговорення та врахування думки жителів району. Та де ж там, «кандидат» заявив, що обговорення вже проходить майже місяць і підтримано «одностайно» (вважаю що «стая» не має вирішувати такі питання), а думка жителів та органів місцевого самоврядування для нього жодного значення не мають. Зауважу, що станом на 29 березня 2018 року на сайті Чернівецької ОДА в розділі «децентралізація влади» досі відсутній проект змін до перспективного плану,що є грубим порушенням законодавства України.
Людина, яка взялася вирішувати долю жителів Чернівецької області є зовсім некомпетентною. Увесь час цей «кандидат» повторював, наче мантру, одну фразу «віддаленість20 км…». Присутній на засіданні Чагорський сільський голова повідомив, що в них 29.03.2018 року має відбутись завершальна сесія щодо об’єднання та відповідні документи надійдуть до ОДА, на що головуючий «кандидат» відповів, що йому байдуже і він позитивного висновку на таке об’єднання не дасть всупереч волі громадян (зазначу, що такі документи підписує виключно голова ОДА, а не даний посадовець) . На моє запитання – чому ж тоді утворилися Острицька громада? – отримав відповідь, що вона приміська, але закінчується за м. Герца (!!!???), тому має право на існування ( слід зазначити, що на сьогодні утворені та успішно функціонують в приміській зоні Магалянська та Мамаївсько-Лужанська ОТГ). Таке ставлення до процесу об’єднання свідчить про порушення принципу добровільності об’єднання громад, про повний непрофесіоналізм, зверхнє ставлення до жителів області, депутатських корпусів усіх рівнів рад області, порушення Конституції України та законів України. Як людина, яка немає навіть географічного уявлення про Чернівецьку область, може вирішувати одноосібно, як саме мають об’єднуватись громади? Щодо компетентності «кандидата» слід зазначити, що під час робочого візиту в с. Коровія цей «кандидат» почав роздавати «усні доручення» представнику органу місцевого самоврядування (заступнику голови районної ради) не маючи жодного поняття про систему органів влади в Україні. Постає риторичне запитання: «А чи лягли б ви на операційний стіл, якби вас мав оперувати газозварювальник?»
Як громадянин України, представник жителів Глибоцького району звертаюсь до голови Чернівецької ОДА, голови Чернівецької обласної ради, депутатів обласної та Верховної Ради України – належно оцінити відповідність займаній посаді, компетентність, професійність та порядність дій заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Гостюка В. І. та прийняти відповідні рішення.
Особисто – оголошую недовіру Гостюку Василю Івановичу!!!

Хочеться завершити цей пост словами поетеси Ліни Костенко :
«І хоч на світі сторони чотири,
я тут живу, бо я цей край люблю.
І не боюсь донощика в трактирі,
бо все кажу у вічі королю!»

Магістр державного управління,
депутат Глибоцької районної ради 3-ох скликань,
голова Глибоцької районної ради
Петро Панчук»

Кадри вирішують все, – кажуть. Але коли кадри діють так некоректно і непрофесійно, постає питання, – а кому це вигідно? Для чого створювати «такий» імідж буковинській виконавчій владі?.. Тим більше, що Василь Гостюк в обласній раді представляє Об’єднання «Самопоміч», яке мало би відзначатися високою професійністю своїх кадрів. Чи все-таки всю цю некоректність «списати на Бурбака», чиїм «засланим козачком» називають у «Самопомочі» Гостюка?..

fakty.cv.ua

***

Обласна рада захищає спортшколу від «наїздів» керівників ОДА?..

***

***

***
І ще про децентралізацію:

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ