На активіста, який «перейшов дорогу» Салагору і Ко, напали у Чернівцях…

1
445
Загрузка...

Увечері 7.03.18 у Чернівцях невідомі напали на активіста «Стоп корупції» Валерія Аіріній.

Про це повідомив Роман Бочкала (мовою оригіналу): «Срочно! Сегодня, примерно в 20:30 было совершено нападение на активиста Стоп корупції в Черновцах Valera Airinii. Четверо поджидали его у подъезда. У одного была монтировка, у другого металлическая труба. Спасло Валеру то, что он умеет постоять за себя – повалил одного из нападавших и бросился бежать. На ситуацию обратили внимание прохожие – нападавшие ретировались. Сейчас Валера в больнице. С ним рядом Микола Петіченко – если что звоните ему. У Валеры сотрясение мозга, множественные ушибы. Валера с Колей многим перешли дорогу. И главному таможеннику области Салогору, и прокурору Мустеце, и контрабандистам, которые заодно с местными стражами порядка. Недавно мы были с Валерой у руководства НАБУ и ГПУ – по поводу коррупции в Черновицкой области. На днях Валерий планировал провести пресс-конференцию, обзванивал журналистов. Будем выяснять, кто заказчик. Догадываемся, кто именно из вышеперечисленных. Тем более что одного из нападавших Валера узнал. Команда «СтопКора» готовится к экстренному выезду в Черновцы. Просьба репост!»

За декілька годин до нападу Валерій розмістив на своїй сторінці у Facebook пост про торгівлю російськими цигарками на ринку «Добробут», який асоціюють з чернівецьким керівником фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максимом Бурбаком: «На базарі Добробут вже декілька років вільно торгують російськими цигарками АШИМА та інше, без будь-яких акцизних марок, але чомусь в цьому винен не Бурбак, а Фишук, таке враження що світ іде шкереберть».

Взагалі Валерій Аіріній та Микола Петіченко регулярно «переходять дорогу» знаним землякам, які пов’язані з контрабандою та іншими незаконними, або «умовно законними» (під прикриттям влади), але дуже шкідливими для Буковини і України діяннями. Що саме могло послужити приводом для нападу, хто замовники? – питання залишається відкритим. Але кажуть, що доволі конкретизовані здогадки є. Тим більше, що Валерій ніби впізнав одного з нападників…

Будуємо далі правову державу, в якій громадяни мали би почуватися безпечно?..

fakty.cv.ua

***

Важливе уточнення!!! (23.09.2020 р.)

Як зазначено в листі до редакції “Чернівці-Інфо” від ГО «Стоп корупції», інформація з матеріалів «Побитий активіст назвав замовників нападу на нього і виконавців» (за посиланням https://fakty.cv.ua/2018/03/pobytyi-aktyvist-nazvav-zamovnykiv-napadu-na-noho-i-vykonavtsiv/) та «На активіста, який «перейшов дорогу» Салагору і Ко, напали у Чернівцях…» за посиланням https://fakty.cv.ua/2018/03/na-aktyvista-iakyi-pereishov-dorohu-salahoru-i-ko-napaly-u-chernivtsiakh/)

«нападники передали Аіріні «вітання від Ігоря Васильовича». Петіченко зазначив, що саме так звати першого заступника прокурора Чернівецької області Мустецу»; а також «Валера з Колею багатьом перейшли дорогу. І головному митнику області Салогору, і прокурору Мустеце, і контрабандистам, які заодно з місцевими правоохоронцями. Нещодавно ми були з Валерою у керівництва НАБУ і ГПУ – з приводу корупції в Чернівецькій області. Днями Валерій планував провести прес-конференцію, обдзвонював журналістів»,

не відповідає дійсності. Валерій Аіріній та Микола Петіченко розповсюдили недостовірну інформацію про нібито причетність Мустеци І. та інших посадових осіб до нападу на Аірінія В., виключно з власних мотивів та без будь-яких належних підстав. Вказана інформація також помилково була розповсюджена на веб-сайті stopcor.org, Facebook-сторінці «Стоп корупції» та на особистих Facebook-сторінках представників організації.

За результатами внутрішнього розслідування, було прийнято рішення про видалення недостовірної інформації, розповсюдженої на ресурсах проекту «Стоп корупції» з посиланням на Аірінія В. та Петіченка М.”

Видалення інформації на порталі не практикується, однак фактажні уточнення додані. Додаємо і копію вказаного листа:

***

***

***

***

Поліція просить допомогти знайти водія-вбивцю на Проспекті у Чернівцях (фото, відео)

***

Активіст стверджує, що Бурбак фігурує у кримінальній справі Інтерполу (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ