Каспрук обмовився і «здав» плани щодо непідконтрольних депутатів (відео)

1
216
Загрузка...

У суботу, 24.03.2018 р., у Центральному палаці культури (м. Чернівці, Театральна площа, 5) заплановано провести збори виборців щодо відкликання депутатів, організовані «пробурбаківськими» представниками місцевого осередку партії «Самопоміч».

Як відомо, фракція «Самопоміч» у Чернівецькій міській раді «саморозпустилась». звісно, не без «натяку» (або команди) від центрального керівництва партії. Тому якщо слідувати далі «партійній логіці», то представники «Самопомочі» мали би пробувати відкликати всіх депутатів із «саморозпущеної» фракції, так? Але насправді-то цим проектом (спроба відкликання) займаються «бурбаківці» і основна ціль – «вибити» з ради ту четвірку депутатів, яка непідконтрольна Максиму Юрійовичу (який, як припускають, має певні домовленості щодо контролю над цією силою в Чернівцях). Цікаво, що підконтрольні Бурбаку члени екс-фракції «Самопоміч» не проголосували за звернення міської ради до керівництва держави із засудженням дій влади 3.03.18 біля Верховної Ради, коли під час розгону наметового містечка в т.ч. принизили учасників АТО…

Про те, що відкликати хочуть «тих чотирьох», обмовився в ефірі телеканалу ТВА мер Олексій Каспрук:

***

За Фрейдом, як кажуть?:)

Взагалі логічно було б, якби депутатів, які не виправдали надії більшості своїх виборців, могли відкликати саме ті виборці, які обирали, тобто з конкретного округу, де балотувався той чи інший депутат (винятком може бути перший номер, який на останніх виборах не мав свого округу). Але в законі ці моменти не уточнені, тому можуть бути різні політичні інтерпретації.

Початок цих зборів – о 15:00. Охочі брати участь у них з правом голосу повинні мати з собою паспорт і, звісно, чернівецьку реєстрацію (прописку).

***

Уперше в Україні депутата місцевої ради відкликали у Кам’янському Дніпропетровської області – Юрія Литвиненка (вибраний у 2015 р. до міськради від Блоку Петра Порошенка). Ініціативна група зібрала в Кам’янському понад 1800 підписів виборців за відкликання депутата, потім було відповідне рішення на партійному з’їзді, далі постанову про припинення повноважень депутата ухвалила Кам’янська територіальна виборча комісія.

А в січні 2018 р. на фініші вийшли з відкликанням «за народної ініціативи» трьох депутатів Тернопільської міськради – екс-свободівців Івана Сороколіта, Ігоря Турського та Романа Навроцького.

***

***

Чернівецька «Самопоміч» не витримала «бурбаківського тиску» і саморозпускається

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ