Гала-концерт переможців чернівецького відбору «Червона рута-2019» (відео)

0
485
Загрузка...

Всеукраїнський відбірковий конкурс фестивалю «Червона рута» – «Назустріч 30-річчю фестивалю «Червона рута–2019» у Чернівцях» відбувся в обласній філармонії.

Конкурсанти змагалися у шести музичних жанрах.

Лауреатами Чернівецького Всеукраїнського відбіркового конкурсу ХVІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», як повідомляє прес-служба міської ради, стали:

“Український автентичний фольклор” – переможці:
гурт «Ґердан»
гурт «Коралі»

“Популярна музика” – переможець:
Мар’яна Мицак
резервісти*:
Оксана Бойко
Степан Білавчук
Дмитро Банарь
Софія Сєрова
Мар’яна Слюсар
Аліна Нестерова
Даніелла Беца
Євгенія Калинич

“Сучасна танцювальна музика” – переможець:
Устим Бук

“Акустична музика” – переможці:
Ольга Ворохта
Ірина Годзюр
резервісти:
Уляна Пілат
Вероніка Шевченко
Alfonso Oliver (Альфонсо Олівер)

“Рок-музика” – переможці:
гурт “Denomen”
гурт “Гудіні”
резервісти:
гурт «Monopolіa»
гурт «Greedo Killers»

“Інша експериментальна музика” – переможець:
гурт «Форшлаг»
*резервісти – учасники, котрі вдало виступили, їх відмітило журі та вони є у резерві фіналістів

До вашої уваги гала-концерт лауреатів:

***

***

Чернівці приймуть ювілейні заходи XVI Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».

Про подробиці на брифінгу в Ратуші розповіли міський голова Олексій Каспрук, виконавчий директор фестивалю Мирослав Мельник, начальник управління культури міської ради Юлія Сафтенко.

«Чернівці традиційно вважаються одним з найспівочіших міст України, – каже Олексій Каспрук. – 29 років тому тут відбувся перший фестиваль «Червона рута», який на десятиліття визначив напрямки розвитку музики в Україні. Фінал фестивалю у 2019 році у Чернівцях стане подією не тільки всеукраїнського, а й міжнародного масштабу. Тож будемо до неї ретельно готуватися».

Уже 3 та 4 березня у обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка відбудеться перший чернівецький відбірковий конкурс ХVІ Всеукраїнського фестивалю “Червона рута”. А 15 травня у Літньому театрі пройде концерт пам’яті Володимира Івасюка за участю співаків– переможців фестивалю “Червона рута” у супроводі симфонічного оркестру, хору та джаз-бенду.

«Ми хочемо показати Івасюка ще й у симфонічному форматі, це дасть нове дихання його творчості, – зазначив Мирослав Мельник. – Він був новатором тоді, таким залишається і тепер. Щодо власне фестивалю, то 5 тисяч конкурсантів візьмуть участь у відбіркових конкурсах. З них плануємо відібрати 450 фіналістів».

Як повідомила Юлія Сафтенко, до Дня міста 6 жовтня на Соборній площі планують провести концерт переможців “Червоної рути” різних років. 12-13 жовтня у філармонії відбудеться Чернівецький обласний відбірковий конкурс фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута”.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ