Активісти пропонують місцевим депутатам засудити події 3 березня в Києві

1
303
Загрузка...

Буковинські АТОвці та активісти звернулись до депутатів Чернівецької обласної та міської рад з вимогою розглянути на сесіях їх звернення щодо подій 3.03.2018 р. у Києві – коли «правоохоронці» зухвало розігнали наметове містечко на перед Верховною Радою у Києві і жорстоко побили в т.ч. опозиційно налаштованих учасників бойових дій на Сході України…

У міській раді це питання, напевно, розглянуть вже на позачерговій сесії у понеділок, 12.03.18 (15:00), яка скликана мером Олексієм Каспруком у зв’язку з тим, що він зупинив рішення міської ради, яким надано безоплатно у власність громадянину Роману Лопуляку земельну ділянку на вул. Бориспільській позаду будинку №14, площею 0,1200 га для ведення садівництва (Олексій Каспрук вважає, що це рішення прийнято з порушенням охоронюваних законом інтересів громадян, які мають переважне чи першочергове право на отримання земельних ділянок у власність із земель комунальної власності територіальної громади м.Чернівці. Громадянин Роман Лопуляк не надав жодних документів, які свідчать, що він належить до категорій осіб, які відповідно до українського законодавства користуються пільгами на отримання земельних ділянок, а отже і не має права на отримання переваг в реалізації свого права на отримання земельної ділянки для ведення садівництва у власність. Окрім того, зазначена земельна не сформована у відповідності із статтею 79-1 Земельного кодексу України і не може бути об’єктом цивільно-правових відносин).

До обласної та міської рад активісти, які жорстко засудили дії «правоохоронців» 3.03.18 біля Верховної Ради, направили таке звернення:

Голові  Чернівецької ОДА
Фіщуку О. Г.
Голові Чернівецької облради
Мунтяну І. М.
Депутатському корпусу Чернівецької облради
Голові Чернівецької міської ради
Каспруку О. П.
Депутатському корпусу Чернівецької міської ради

ГО «Жіноча громада Буковини»
«Федерація роботодавців Чернівецької області»
«Кіцманська районна організація роботодавців»
«Волонтери за Батьківщину»
«Чернівецька обласна організація Ліги українських жінок»
Ветерани російсько-української війни
Капелани:о. Петро Кравчук, о. Василь Гасинець, о. Іван Гопко
Громадяни м. Чернівці та Буковини

З В Е Р Н Е Н Н Я                    

Громадяни м. Чернівці та Буковини, громадські організації висловлюють щире обурення  антиконституційними подіями, які відбулися 03.03.2018 року під стінами Верховної Ради України.

Страшне побиття беззахисних ветеранів російсько-української війни, громадян України, жінок, молоді, мирних мітингуючих, абсолютно неприпустиме в демократичній державі, керівництво якої декларує на весь світ успішне проведення реформ  та  покращення життя в Україні.

Цинічне недотримання обіцянок, конституційних повноважень по захисту життя та добробуту українців чинним президентом П. Порошенком перейшло всі межі.  Всім зрозуміло, що без його прямої вказівки ніколи б не відбувся цей жах.

Арсен Аваков, як чинний очільник МВС України, давши наказ на бандитське  побиття людей, став співучасником цього злочину.

Нагадуємо, що і Арсен Аваков, і Петро Порошенко, і кожний з учасників побиття  мітингуючих,  давали присягу на вірність народу України.

Привселюдним демонстративним побиттям громадян України вони брутально порушили цю «Присягу».

Кожний, у кого є совість, повинен відреагувати на це страшне безчинство, бандитизм у владних структурах України.

Наші вимоги:

  1. Добровільна відставка чинного президента П. Порошенка, як Гаранта Конституції, який систематично не виконує свого прямого обов’язку щодо захисту конституційних прав громадян.
  2. Відставка генпрокурора Юрія Луценка, як співучасника корупційної системи на державному рівні.
  3. Відставка очільника МВС України А. Авакова, як «бандита у владі», який використовує силові структури для повалення демократії в Україні.
  4. Розслідування та покарання поліціянтів, які свідомо нанесли важкі ушкодження здоров’ю людей.

Звернення прийняте 6 березня 2018 року на народному віче у м. Чернівці.

Загалом підписало 68 осіб. Зареєстровано у міській та обласній Радах.

***

Окремо активісти звернулись персонально до депутатів:

Шановний Депутате!

У 2013-2014 роках ми разом відстоювали свою Честь і Гідність. Ми разом створювали нову армію і нову поліцію. Ми разом визначали перспективу Держави і її розвитку – чи йдемо вперед і будуємо цивілізовану і розвинуту Європейську Державу, чи повертаємося в минуле і опускаємося до рівня Азійської феодально-варварської управлінської системи. Тоді ми зробили свій вибір і надали Вам повноваження представляти наші інтереси та будувати таку Державу!

Сьогодні перед усіма українцями знов постав вибір – ми прагнемо жити у демократичному и правовому суспільстві, чи погоджуємося зробити з себе стадо та жити у кривавому поліцейсько-диктаторському середовищі.

Події, які відбулися у Києві 3 березня 2018 року не мають нічого спільного з визначеннями  Закону, права та порядку. Влада через привласнених і вірних виконавців цинічно та зухвало розтоптала поняття Свободи, Честі і Гідності, які чітко гарантовані Конституцією України усім громадянам нашої Держави. Тому сьогодні кожен свідомий українець, незалежно від партійної або владної приналежності, від віку, національності або статі має дати перш за все собі, як громадянину України, відповідь – ми за Конституцію, Закон і порядок чи ми за диктатуру, насильство і протистояння влади проти народу України.

Громадські організації Чернівців та Буковини, ветерани російсько-української війни, найбільш активні громадяни зробили свій вибір та жорстко засудили такі дії влади. Направили відповідні звернення до Вас, як своїх представників. Наші висновки повністю відповідають вимогам до політиків у розвинутих, цивілізованих і правових державах. За такі події свідомий і відповідальний політик негайно добровільно подає у відставку з морально-етичних міркувань. Але, нажаль, не українськи…..

Тому просимо Вас відкинути свої політичні погляди, та дослухатись до свого розуму, серця і безпосередньо Закону і прийняти дуже важливе, в першу чергу для себе, рішення. А ми, як Ваші майбутні виборці, перевіримо наскільки наші погляди співпадають з Вашими та зробимо відповідні висновки на майбутніх чергових, або позачергових виборах. Як кажуть наші улюблені футболісти: «Зараз м’яч на Вашому полі. І що з ним робити – це Ваш вибір».

Дуже сподіваємося, що він буде вірним!
З повагою. Громадяни м. Чернівці і Буковини.
06 березня 2018 року.

***

А ось який проект рішення із зверненням до керівництва держави зареєстровано у Чернівецькій обласній раді:

Верховній Раді України
Президенту України
п. П. О. Порошенку

ЗВЕРНЕННЯ

Шановні депутати Верховної Ради України  та пане Президенте України!

Ми, депутати Чернівецької обласної ради, звертаємось до Вас, щодо якнайшвидшого, конструктивного реагування на незрозумілі, нелогічні, незаконні дії правоохоронних органів щодо розгону мирної, ненасильницької акції протесту на вул. Грушевського, біля Верховної Ради України 3 березня 2018 року в м. Києві.

Все це відбувалось біля вищого законодавчого органу держави, біля приміщень Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента, правоохоронці діяли з порушенням правових норм українського законодавства та прав людини і громадянина, своїми діями вони знущались над мирними протестуючими і це є «яскравим прикладом» т. зв. «розправи» діючої влади з інакодумцями, опозиціонерами, опонентами влади і правлячого режиму.

Такі дії влади по відношенню до мирної опозиції, учасників ненасильницьких протестів є нічим іншим, як злобою і помстою влади за багатомісячну критику дій влади, за боротьбу проти корупції, за відстоювання інтересів народу, вимог Революції Гідності. Ці дії державної влади є нелогічними, бездумними і без аналізу їх можливих наслідків, і вони мають явні ознаки злочинної діяльності проти української суверенності та вже отримують негативну оцінку міжнародного співтовариства, дипломатичних представництв ряду держав.

Ми, депутати Чернівецької обласної ради, звертаємось до Верховної Ради, Президента України п. П. Порошенка з вимогою щодо засудження дій правоохоронців 3 березня 2018 р. та оцінки протиправної діяльності правоохоронних органів з неправового розгону акції мирного протесту в м. Києві, притягнення до відповідальності винних в незаконному застосуванні сили до протестувальників, нанесення їм тілесних ушкоджень.

Голова обласної ради І. Мунтян

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ