600-літній ювілей рідного села голови обласної ради

0
261
Загрузка...

600 років надзвичайно гарному та багатому на історію селу Опришени (Глибоцький район).

17 березня 1418 року вперше цей населений пункт згадується у писемних джерелах, а саме у грамоті Молдовського князя Олександра Доброго.

Пам’ятаю, як ми відзначали 590 та 595 річниці села. На жаль, на відміну від тих років, з нами сьогодні не має історика та дослідника Дмитра Ковальчука, який не дочекався цього дня і кілька місяців тому відійшов у вічність. Але приємно, що велика когорта відомих уродженців села були присутні сьогодні на святі, як і 5 та 10 років тому, це Лівіу Русу, Іван Торончук, Іван Мунтян, Василь Бику та інші.

Про це село можна розповідати багато, адже історія сягає ще часів до нашої ери, про що свідчать археологічні розкопки, проведені учнями місцевої школи. І це говорить про те, що ця земля завжди була комфортним місцем для життя та ведення господарства. Тут жили заможні та працьовиті люди, село динамічно розвивалось. Ці відомості черпаємо з документів часів Молдовського князівства та Австро-Угорської імперії.

І сьогодні ми мали можливість, вкотре переконатись в тому, що за багато століть нічого не змінилось – люди працьовиті, а село заможне та активно розвивається. Окремо хочу подякувати директору школи Миколі Боднарюку та сільському голові Миколі Поповичу за гарне свято та багаторічну співпрацю. Мав можливість привітати громаду та подарувати невеличкий подарунок – телевізор місцевій школі.

Григорій ТІМІШ, народний депутат України

***

***

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ