Чернівецький депутат – у топ-5 найбільш ефективних у ВР VIII скликання

0
295
Загрузка...

118 законопроектів (з яких 25 було ухвалено) підготувала і внесла на розгляд парламенту в період з листопада 2014 року по січень 2018 року включно народний депутат, голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан.

За цим показником Оксана Продан увійшла в топ-5 найбільш ефективних депутатів (за даними громадянської мережі ОПОРИ).

Також нардеп чотири рази протягом цієї каденції парламенту очолювала рейтинг депутатів-реформаторів (за даними Реанімаційного пакету реформ)

Серед ключових рішень, ініційованих головою Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця»:

  • захист права власності шляхом ухвалення системного антирейдерського закону
  • спрощення експорту товарів та послуг національних виробників
  • створення європейської системи регулювання виробництва харчових продуктів
  • зниження ставки ЄСВ, збереження спрощеної системи оподаткування
  • введення персональної відповідальності фіскалів за шкоду, завдану платникам податків
  • фінансування ремонту автошляхів на Буковині та Карпатському Єврорегіоні
  • збереження неприбуткового статусу релігійних організацій.

Крім того, народний депутат внесла 1 053 поправки в 76 законопроектів. Зміни, ініційовані Оксаною Продан, переважно були направлені на створення конкурентних та прозорих правил гри в економіці, ліквідацію корупції, захист прав громадян, а також малого і середнього бізнесу.

Також Оксана Продан направила до різних органів влади 43 депутатських запити, провела 193 зустрічі з виборцями і дала відповідь на 1 611 письмових звернень громадян.

«Дякую моїм колегам, партнерам, однодумцям, друзям, десяткам тисячам людей по всій Україні – усім, хто надихає, підтримує, допомагає, вірить!», –  відзначила Оксана Продан, коментуючи попередні підсумки своєї роботи в парламенті восьмого скликання.

***

***

Максим Бурбак

Зазначимо, що інший чернівецький нардеп (який представляє 204-й округ – Хотинський, Кельменецький, Сокирянський, Заставнівський райони) Максим Бурбак теж нещодавно фігурував на лідируючій позиції в одній з номінацій – як керівник фракції (Народний фронт), який найбільше серед колег-лідерів фракцій відвідав засідань (57 із 60-ти) Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, до якого входить (це дані КВУ за 3 роки каденції, до 3.11.2017 р.).
***

***

А ось статистика щодо дисциплінованості депутатів Чернівецької міської ради:


***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ