Не всі депутати підтримали звернення міськради щодо Саакашвілі (відео)

0
93
Загрузка...

Чернівецька міська рада звернулась до Верховної Ради та Президента України Петра Порошенка з вимогою дати оцінку подіям щодо спроби затримання правоохоронцями лідера Руху Нових Сил Міхеїла Саакашвілі.

Рішення щодо звернення на 44 сесії VII скликання 7.12.17 підтримали 22 депутата, тобто «більшість впритул».

А ось голова фракції БПП Солідарність Василь Максимюк пояснив, чому не підтримав це звернення: «Чому я категорично не згоден із зверненням міської ради до Верховної Ради та Президента України Петра Порошенка з оцінкою подій із спробою затримання правоохоронцями лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі та не голосував за нього?

Хочу висловитися із приводу так званого звернення міської ради до Верховної Ради та Президента України Петра Порошенка з оцінкою подій із спробою затримання правоохоронцями лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі. Я, як і мої товариші по фракції БПП “Солідарність”, не підтримали це звернення не лише із міркувань партійної дисципліни.

Я, як громадянин, чернівчанин і як українець, не сприймаю те, що робить цей політик. Він постійно порушує закони. Як України, так і Грузії. Всі його попередні вимоги виконані, тому нинішні політичні та економічні гасла є ніщо інше як самозахист.

Як би там не було реформи в країні йдуть – важко, повільно, можливо не так як хотілося б, але країна змінюється і народ це бачить. Не хоче бачити лише Саакашвілі.

Підтримую всіх патріотів України, в тому числі і з ВО “Свобода”, коли вони захищають наших справжніх героїв – С. Бандеру та Р. Шухевича. Але не розумію героїзації людини без громадянства, яка відверто плює на закони моєї держави і яку просто вигнали із держави власної.

Хочу порадити його “захисникам” з’їздити до Грузії і спробувати там його захищати».

Цікаві аргументи від п. Василя. Щоправда, це, напевно, не міняє ситуацію в цілому – державна машина на чолі з Порошенком займається переслідуваннями політичних опонентів, «неугодних», а цього не мало би бути в Україні, тим більше, після Революції Гідності, хіба ні?.. Можна не підтримувати політика Саакашвілі. Але навіщо його переслідувати через його політичну діяльність?.. Хіба за це боролись?..

fakty.cv.ua

***

***

44 сесія Чернівецької міської ради 7.12.17:

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ