Як Саакашвілі затримували правоохоронці і звільняли прихильники (відео)

0
147
Міхеїл Саакашвілі
Загрузка...

У Києві ситуація знову загострилась, і знову в центрі уваги екс-Президент Грузії і колишній губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі, якого у вівторок, 5.12.17, у Києві правоохоронці затримали, але прихильники витягнули з автомобіля і звільнили.

Спочатку до квартири, де мешкає Саакашвілі, почали вибивати двері (за словами соратників). Далі п. Міхеїл забрався на дах 8-поверхового будинку і грозився звідти стрибнути.

Екс-Президента Грузії з даху зняли і затримали. Але прихильники, які підтягнулись до місця подій, перекрили дорогу самі та сміттєвими баками, гілками і т.п. і, зрештою, звільнили його з автомобіля «Volkswagen».

***

***

В СБУ кажуть, що затримали Саакашвілі в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій), за що передбачене позбавлення волі на термін від 3 до 5 років.

Пізніше у Верховній Раді генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив матеріали, які, на його та підлеглих думку, свідчать про те, що Міхеїл Саакашвілі отримував на свою протестну діяльність в Україні гроші від «банкіра Януковича» Сергія Курченка.

***

Саакашвілі, до слова, ці звинувачення спростував.

Після звільнення екс-Президент Грузії закликав українців виходити на акцію протесту на Майдан: «Я хочу сказати, що ви – великий народ Європи. Ви не дасте цим неосвіченим, нахабним баригам вами керувати. Ви не дозволите їм вбити Україну. Я покладу своє життя за волю України і за звільнення від бариг, олігархів. Я хочу закликати всіх киян вийти на вулиці, сьогодні ж зібратися на Майдані і почати процес позбавлення України від Порошенка і його банди».

За словами Саакашвілі, правоохоронці і військові його підтримують: «Я сидів з СБівцями – вони їх не люблять. Поліцейські їх не люблять. Армія на нашому боці. Всю дорогу СБівці лаяли бариг Порошенка. Тому не треба боятися, нас мільйони, ми сильні, ми дуже сильні! Необхідно прямо зараз піти на Майдан, об’єднатися і почати мирний протест позбавлення від Порошенка, його банди, від всіх олігархів: Медведчука, Ахметова, від Кононенка – від усіх інших. Я хочу сказати: нічого не бійтеся! Вони мусять нас боятися, вони повинні тікати».

Прихильники Саакашвілі поширили заклик виходити, збиратися, гуртуватися і в регіонах. У Чернівцях активісти збирались о 14:00 біля «Будинку з левами». І доволі масово зайшли до владної будівлі.

***
Шукали і голову обласної ради Івана Мунтяна, який виявився у відпустці.


***
В четвер активісти збираються на сесію міської ради – подивитися, хто як голосуватиме за звернення і т.п.

***

***

***
Далі буде…

***

***

***

Емоційні виступи Саакашвілі в суді по справі «прориву» в Україну (відео)

***

Що Саакашвілі наговорив у Чернівцях про владу і місцевих «пурців» (відео)

***

Саакашвілі розказав, що йому пропонувала влада, щоби він залишився в Європі (відео)

***

Саакашвілі вручили протокол про адмінпорушення при перетині кордону (відео)

***

Прорив Саакашвілі в Україну, замінування пункту пропуску, «цікаві» дії прикордонників (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ