Ще одна будівельна афера у Чернівцях – на вулиці Каспрука…

0
390
Загрузка...

Розпорядженням обласної державної адміністрації у Чернівцях змінили цільове призначення державної земельної ділянки політехнічного коледжу з «для обслуговування будівель освіти» на «для будівництва багатоквартирного будинку»… 

Про це повідомив депутат Чернівецької міської ради Володимир Бешлей:
«УВАГА! БУДІВЕЛЬНА АФЕРА!
Завдяки небайдужим чернівчанам разом з колегами, депутатами міської ради Андрієм Ілюком та Андрієм Кандибою виявили чергову будівельну аферу – цього разу на вулиці Каспрука, 6.
Виявили, що голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук розпочав «роздавати» забудовникам землі соціальної інфраструктури. Так, одним розчерком пера в своєму розпорядженні він змінив цільове призначення державної земельної ділянки Чернівецького політехнічного коледжу з «для обслуговування будівель освіти» на цілком інше – «для будівництва багатоквартирного будинку».
Керівництвом коледжу вже укладено угоду про будівництво житлових будинків з «надійним» генпідрядником, а саме з Чернівецьким домобудівним комбінатом, який оперативно поширив вже оголошення про продаж 87-ми квартир. Хоча директор коледжу і запевняла нас, що все житло має будуватися за державні кошти для освітян і жодної квартири не буде продано!
Крім цього, забудовник розпочав рити котлован під два дев’ятиповерхових будинки на цій земельній ділянці, яка має площу всього 0,09 га. Незважаючи на те, що будівництво ведеться з порушенням державних будівельних норм впритул до дитячого майданчика та до трьох багатоповерхівок.
Сьогодні разом із жителями прилеглих будинків були на прийомі у першого заступника голови ОДА Михайла Павлюка, який оперативно запросив керівників відповідних служб та дирекцію політехнічного коледжу. В їх присутності ми навели всі факти порушення законодавства та будівельних норм. В результаті директор коледжу пообіцяла розірвати угоду із генпідрядником та повернути призначення землі для освітянських цілей, а Михайло Павлюк в свою чергу пообіцяв персонально проконтролювати це питання.
Після ОДА ми з людьми пішли до мера Олексія Каспрука просити, щоб він дав доручення інспекції будівельного контролю невідкладно перевірити цей об’єкт будівництва та притягнути генпідрядника до адмінвідповідальності за скоєні порушення. На жаль, мера на роботі ми не застали, а на наші дзвінки він не відповідав. Тому до Каспрука підемо завтра!
В цій ситуації найстрашнішим є саме те, що сьогодні влада дала дозвіл забудовувати багатоповерхівками землі коледжу, а завтра таке саме може очікувати території університетів, лікарень, шкіл, садків!!!»

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ