Медреформа 2017: одні нардепи радіють, інші називають зміни антинародними

0
121
Загрузка...

Ми проголосували за медичну реформу! Зробити медицину якісною для українських громадян – це наше головне завдання! – написав після результативного голосування за так звану медреформу буковинський нардеп Іван Рибак.

І продовжив: «Не дивлячись на тих, хто вже три дні поспіль блокує повноцінну роботу українського Парламенту, ставлячи перед нами вимоги, які не цікавлять громадян України, Верховна Рада більшістю голосів підтримала Законопроект №6327 “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення”».

Не дуже зрозуміло, правда, які «вимоги, які не цікавлять громадян України», має на увазі п. Іван… Сподіваємось, він сам уточнить це.

А тепер давайте подивимось на цю «медреформу» з іншого боку… Насправді ж не так багато приводів для радощів. Політики «високого польоту», які не підтримали цю «реформу», звертають увагу на те, що надалі громадянам доведеться користуватися платними медичними послугами і платити суттєво більше, ніж тепер нерідко доводиться  неофіційно давати лікарям чи медсестричкам, розумючи, що вони отримують здебільшого символічну оплату за свою роботу…

Цікаво, що голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець взагалі називає цю «реформу антинародною»:

«Геноцид розпочався: українців знищать по закону

Сьогодні — чорний день в історії українського народу. Верховна Рада, прийнявши так звану “медреформу” від МОЗ, узаконила та дала старт фізичному знищенню мільйонів соціально незахищених людей. Більша частина українців буде позбавлена доступу до високоспеціалізованої повноцінної медичної допомоги відразу після того, як почне діяти цей закон.

Після тривалої кампанії, яка включала в себе чорний піар, залякування, підкилимні домовленості та відверту брехню — лобістам все ж таки вдалося проштовхнути ганебний закон, який позбавляє мільйони соціально незахищених людей можливості лікуватися, можливості вижити.

Їхня мета, яка прописана в законі — забрати 100 мільярдів гривень в громад та сконцентрувати їх у себе. І саме заради цих грошей влада прирекла мільйони людей на смерть. Вона вважає всіх, в кого немає грошей — зайвими в цьому житті.

Наслідком цього рішення стане закриття лікарень, скорочення лікарів, ліквідація швидкої допомоги, зникнення сільської медицини та жахливі ціни на лікування важких хвороб, які вимірюються сотнями тисяч гривень.

Але ми з однодумцями не будемо спокійно спостерігати, як знищується наш народ.

Ми будемо намагатися відстояти кожну людину, якій відмовлять у лікуванні, кожну лікарню, яку спробують закрити, будемо захищати лікарів, яких планують масово скорочувати.

Сьогодні обов’язок кожної порядної людини стати поряд з нами та захищати кожен міліметр прав та інтересів українського народу. І тоді ми обов’язково переможемо!

***

Прийняття антинародної “медреформи” МОЗу змушує нас вживати екстрених заходів з порятунку життя людей, які відтепер будуть позбавлені повноцінної медичної допомоги.

Насамперед це стосується людей, які проживають у сільській місцевості, а це, щонайменше, 10 мільйонів людей. Жодної медицини після прийняття законопроектів МОЗу там більше не буде.

Тому нашим головним завданням на даному етапі стає впровадження телемедицини, яка забезпечить сільським мешканцям своєчасну діагностику багатьох захворювань та дозволить призначати оперативне та правильне лікування.

Впровадження дистанційної діагностики через інтернет дасть можливість забезпечити висококваліфікованими консультаційними послугами величезну кількість людей.

Впровадження телемедицини дозволить передавати результати аналізів та ультразвукової діагностики, кардіограми, фотознімки новоутворень та травм — висококваліфікованим лікарям в райцентрах, обласних центрах та навіть до Києва.

І вже на основі консультацій професорів сільські лікарі зможуть призначити правильне лікування та більш ефективно лікувати людей.

На моє переконання, телемедицина — це один з наріжних каменів ефективної системи охорони здоров’я, тому я підтримую та обов’язково буду підтримувати всі законопроекти, які спрямовані на її втілення у життя».

Цікаво, правда? Профільний комітет проти, але «медреформу» проголосували і «народу рекомендують радіти»…

Задекларований принцип «гроші ходять за пацієнтом» – це чудово, звісно. Якби не деякі «але». Наприклад, як бути з тим, що долю цих грошових потоків для лікарень (незалежно від підпорядкування) будуть вирішувати десь в одному кабінеті в столиці?.. Чудові можливості для корупції, правда? Друге: як бути з тим, що, відповідно до оголошених принципів роботи цієї «реформи», лікарі будуть прямо зацікавлені в тому, щоби до них більше приходило пацієнтів? Тобто чим більше народ хворіє, тим більше можливостей заробити у лікарів… Тобто якщо до «реформи» хворі українці вигідні були «аптечному бізнесу» та організаторам «корупційних схем» (зі збору коштів з пацієнтів), то тепер і самим лікарям дуже навіть не вигідні здорові українці… Радіти цьому?..

fakty.cv.ua

Ось розцінки, на які орієнтує Ольга Богомолець людей:

***

***

***

***

***

***

Чи така страшна медична реформа, як її «малюють»? (про заплановані зміни)

***

Чи така страшна медична реформа, як її «малюють»? (про заплановані зміни)

***

Останні новини про Івана Рибака:

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ