Що Саакашвілі наговорив у Чернівцях про владу і місцевих «пурців» (відео)

0
549
Загрузка...

Під час зустрічі з буковинцями на Центральній площі у Чернівцях 13.09.17 екс-Президент Грузії та губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі говорив переважно українською, «дав перцю» чинній владі, «проїхався» по Бурбаку, Яценюку і Ко…

А ще він відкрив секрет, як під час відомих подій на кордоні України з Польщею 10.09.17 наші прикордонники казали активістам, які прийшли зустріти Саакашвілі, мовляв, ви трішки на нас натисніть і ми пропустимо.

Міхеіл Саакашвілі говорив, звісно, багато з того, що, як кажуть, народ хоче чути (найкраще це вдається, зазвичай, Юлії Тимошенко, тепер у неї з’явився серйозний конкурент). Проте поки що складно сказати, наскільки можна вірити у щирість всіх цих його заяв і наскільки реалістичними можуть бути озвучені побажання щодо позитивних змін в Україні. Власне, наразі не дуже ясно, наскільки назва його політичної сили «Рух нових сил» відповідає суті, адже, приміром, у Чернівецькій області осередок очолює екс-митний посадовець, який пройшов через декілька партій (БЮТ, УДАР Кличка, Народний контроль…) і через посаду голови обласної державної адміністрації за теперішнього антинародного режиму, який він тепер справедливо критикує… «Нові сили»?.. А які політичні сили підтримують Саакашвілі? Правда, до них та їхніх представників у владі теж вистачає запитань?..

Зрозуміло, що чинний режим «дає тріщини», все більше людей ненавидять теперішню антинародну владу вже навіть більше, ніж попередній «злочинний режим», і Саакашвілі вміло грає на цих настроях народу. Дехто навіть припускає, що це такий собі «договорняк», яким вкотре обдурять людей, аби звузити вибір до «прогнозованого» і «контрольованого» владно-олігархічною верхівкою, яка аж ніяк не збирається допустити справжніх соціальних переворотів із встановленням реального народовладдя. Тож всі ці дивні «зігзаги» у стосунках Саакашвілі – Порошенко теж можуть бути частиною чергової «поліичної комбінації», яких ми вже бачили не одну і не дві в новітній історії України… Чи, може, хтось припускає, що наш Гарант, вибачте, настільки «тупий», що не розумів, чим обернеться «така» його боротьба проти Саакашвілі? Хіба не ясно було, що «таке» призведе до суттєвого підвищення його рейтингу, а не до «політичного знищення»?.. Але ж на це пішли…

А що побачив світ за наслідками цієї історії з поверненням Саакашвілі? Вкотре всі побачили, що у нас кордон – це «умовність», що декілька сотень, або тисяча людей можуть запросто «продірявити» цей кордон?.. Власне, і на сході країни ~400 км кордону стали непідконтрольними Україні, хоча там теж були прикордонники (хто відповів за «здачу»?), хоча і на той час витрачались, і тепер з бюжету витрачаються чималі кошти на утримання армії і т.п.

Для чого народу така влада, яка не може забезпечувати виконання ключових функцій держави? Яке майбутнє у такої держави? І як ця очевидна антинародність і слабкість чинної влади співвідноситься із заявами генерала Думанського про загрозу появи нових аналогів «ДНР» і «ЛНР», у т.ч. в Чернівецькій області? (цю заяву дивіться нижче) А тут ще й дивнуваті нюанси у новому Законі про освіту (та не дуже приємні заяви з боку Угорщини та Румунії, які мали і, можливо, ще мають певні територіальні претензії до України і, не виключено, відповідні плани щодо наших територій, населених переважно «їхньомовним населенням»). Загалом, тривожно…

Чи може Саакашвілі відіграти реально рятівну роль для України?.. Дай Боже, як кажуть…

fakty.cv.ua

***

***

***

***

***

***

А як вам це? Реально ж!

***
Анатолій Круглашов (політолог):
«Мій дуже стислий коментар з приводу ситуації навколо Саакашвілі. Необхідно, щоб право поважалось завжди – від надання чи позбавлення громадянства до захисту непорушності кордонів України. Будь-яка вибірковість при його застосуванні веде до краху правової системи, а отже, й несе загрозу всій державності України, і в цьому випадку особливо. І виправляти одне зло іншим – навіть як заклик свідчить щонайменше про політичну незрілість».
***

Генерал розповів про загрозу нових “народних республік” і безглуздість “стіни Яценюка”

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Думанський вважає, що аналоги “ДНР” і “ЛНР” можуть виникнути в Закарпатській, Чернівецькій та Одеській областях.

Про це Думанський розповів в інтерв’ю “Апострофу”, передають Патріоти України.

“Україна знаходиться на перетині трьох світів: європейського, євразійського та азіатського. Ми знаходимося на перетині культурних, релігійних, ментальних світів. Як тепер організувати і об’єднати націю, щоб унікальне географічне положення працювало на нас, а не розривало країну? Щоб не виникало нових “Л/ДНР” в інших областях? А такі передумови у нас є: Закарпатська область, Чернівецька область, Одеська. Виклики, ризики і проблеми в усіх прикордонних регіонах – системними”, – каже генерал.

Також він критично поставився до проекту “Стіна” Арсенія Яценюка, заявивши, що вона не врятує Україну від масштабного вторгнення з боку Росії.

“Від чого може врятувати жалюгідний паркан з рабиці з подекуди встановленими системами спостереження? Навіть Велика Китайська стіна не мала значного військового впливу”, – зазначив Думанський.

“Давайте поставимо біля Польщі стіну. Вони ж кричать нам, що ми ніколи не вступимо в ЄС, тому що у нас був Степан Бандера. Давайте поставимо на кордоні з Угорщиною. Ну, який паркан може когось зупинити? Навіть якщо біля вашого будинку стоїть паркан, то людина, яка щось хоче у вас вкрасти, його перелізе або зробить підкоп”, – додав він.

***

***

***

Саакашвілі розказав, що йому пропонувала влада, щоби він залишився в Європі (відео)

***

Саакашвілі вручили протокол про адмінпорушення при перетині кордону (відео)

***

Прорив Саакашвілі в Україну, замінування пункту пропуску, «цікаві» дії прикордонників (відео)

***

Чернівчанин, який «сплавив» Саакашвілі, – про Федорука, Матіоса, Луценка і Ко…

***

Саакашвілі – без громадянства, Україна – з третім Майданом?.. (відео)

***

У Чернівцях підпалили авто «надто відвертого» журналіста (фото)

***

На виїзді з України б’ються в чергах, і поліцію б’ють…

***

Авто футболіста німецької ліги у Чернівцях пошкодив «гонщик», поліція «на паузі»

***

Буковинці Білоус і Ко спортивно підтримають в Голландії асоціацію України і ЄС

***

Чернівчанин «змусив» Саакашвілі назвати Порошенка «баригою» (відео)

***

У Чернівецькій міській раді «на гарячому» взяли ще одного корупціонера

***

«Все має бути в рамках закону» в Україні звучить, як знущання (відео)

***

Чернівчанин відкрив кафе у… Відні!

***

Московський патріархат свідомо знищує церкви на Буковині (фото)

***

Черговий скандал із медичним закладом у Чернівцях (+відео)

***

Фото: Білоус, Польовий і Ко започаткували велопрогулянки вихідного дня

***

Екс-гравець «Буковини» в другому матчі поспіль кращий у німецькій лізі

***

Чернівчанин долучився до проведення «Kids Athletics Games» на Одещині

***

Гешко переможно дебютував на чемпіонаті України… з напівмарафону (фото, відео)

***

Вольова перемога чернівецького «цвайте Чевченко» і Ко у німецькій лізі

***

З подачі екс-гравця «Буковини» Саакашвілі назвав Порошенка «баригою» (відео)

***

У столичному метро відкривають виставку за участю чернівчан

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ