Можемо мати ще одне всеукраїнське свято з чернівецьким корінням (петиція)

1
218
Загрузка...

Ще одна сфера діяльності може отримати своє всеукраїнське свято, тобто свій день, якщо відповідна «чернівецька ініціатива» отримає достатню підтримку (і це залежить і від вас, шановні читачі). Маємо достатньо свіжий результативний приклад – День вишиванки, як відомо, був ініційований саме з Чернівців.

День покрівельника (у другу суботу червня) ініціює, як вже повідомлялось на fakty.cv.ua, переселенець з Донеччини Євген Семехін, для якого  Чернівці, за його словами, вже стали рідними, і де він успішно реалізовує себе не лише як «вузький фахівець» на своїй посаді, а й в громадському напрямку.

Фото: sense-group.com.ua

«Покрівельники досі не мають свого професійного свята в Україні і святого наставника в православній церкві, – зазначає Євген Семехін. – З релігією значно тонше питання. На Західній Україні рівень набожності найбільший.
Людям, які вірять в Бога важливо мати свого святого-покровителя. Дружинам покрівельникам це важливо, щоб кожної неділі ставити свічку в церкві із молитвою за здоров’я чоловіка. Робота на даху небезпечна і нещасні випадки на виробництві трапляються.
Обидвома питаннями я зараз займаюсь.

Допомогти в цьому може кожен з тих, хто дочитав до цього моменту 🙂
1. Підписати петицію
2. Розшарити в себе на сторінці із закликом до власних друзів підписати
3. Лайкнути цей пост, щоб Фейсбук показав його більшій кількості людей».

ПЕТИЦІЯ (для підтримки перейдіть за посиланням нижче)

Про встановлення в Україні професійного свята «День покрівельника»

***

***

Активіст, який «дістав» Ахметова, – відверто про донецькі і чернівецькі реалії (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ