Керівник фракції «Самопоміч» розпочав голодування проти свавілля центральної влади

0
107
Загрузка...

Голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк під час погоджувальної ради парламенту заявив про початок голодування – на знак протесту проти сміттєвої блокади Львова, проти державної машини, яка працює заради того, щоб втопити Львів у смітті…

Олег Березюк зазначив: «Ніколи не думав, що таке рішення я буду приймати в ХХІ столітті, тут. Я оголошую голодування, підтримуючи львів’ян та протестуючи проти свавілля центральної влади в Україні.

Після останнього українського повстання 2013-2014 років, на жаль, владу в країні захопили бандити, олігархи і компульсивні брехуни. Компульсивні — це ті, хто весь час брешуть, повторюють брехню і навіть іноді не свідомі своєї брехні.

У країні — війна, яку переконливо називають АТО. Хто — терористи, а хто — захоплені? В Україні — окуповані території, їх просто брехливо не визнають ані парламент, ані Президент. Їх нібито немає. На цих окупованих територіях страждають люди, безправні. За них нібито борються — брехня! Там є військовополонені, захоплені терористами, і ніхто не захищає їхні права — знову брехня!

Олігархи на Майдані, прикриваючись повстанням, обіцяли прийняти закон про вибори до Верховної Ради на пропорційній основі за відкритими списками, який буде демократичним і дозволить людям вибрати свою владу. До сьогоднішнього дня вони ховаються і не роблять цього — знову брехня!

У нас не зменшується корупція, але закон про антикорупційний суд не хочуть прийняти. Бо не треба завершити вертикаль покарання корупціонерів. Знову брехня!

З 1 липня уряд знову планує підняти на 25% ціну на газ. Казали, що все буде добре, що Роттердам+ та інші закони дозволять стабілізувати ринок — знову брехня, і ми остаточно знищуємо середній клас.

СБУ, Генеральна прокуратура, МВС можна скоро перейменувати на МГБ та НКВС — в Україні розпочались тотальні репресії. Більш того, ці репресії розповсюджуються не лише на політичні сили та політичних лідерів, але й на міста.

Львів сьогодні окупований ворогом. Рік тому в це місто волі, яке завжди було і буде на передовій боротьби за Україну у всі часи, в тому числі й новітні, прийшов ворог. Протягом року цей ворог, цинічно брешучи на кожному кроці, знущається не тільки над керівником міста чи політичною силою, а знущається над людьми, які там живуть. Львів’яни ніколи не лягали. Львів’яни можуть стояти поруч. Вони вистоять і проти цього ворога, підступного і нищівного, знецінюючого і вбивчого.

Проаналізувавши все це, я прийняв своє особисте рішення. Протестуючи проти знущання над людьми, приниження і брехні, протестуючи проти знущання над містом, яке є символом свободи, підтримуючи львів’ян, які завжди є терпеливими та толерантними до влади, бо вірять у державу і хочуть її бачити, а ця держава в особі центральної влади над ними цинічно знущається. Тож, вимагаючи припинення цього знущання і припинення брехні в державі я, як людина, лікар і народний депутат України, прийняв екстраординарне для себе рішення — розпочати голодування».

Відтак, ячк повідомляє samopomich.ua Олег Березюк покинув засідання погоджувальної ради парламенту та розпочав голодування під будівлею Адміністрації Президента, яке триватиме, допоки центральна влада не припинить сміттєву блокаду Львова.

Також Олег Березюк звернувся з відкритим листом до Президента України Петра Порошенка:

«Пане Президенте!

Сміттєва блокада Львова досягнула межі, за якою починається пряма загроза для мільйона людей. Жодні політичні протиріччя, амбіції чи рейтинги не мають права запускати механізм знущання над людьми, який триває вже рік.

Після пожежі на сміттєзвалищі рік тому та закриття полігону, всі області України під тиском з Києва відмовилися приймати сміття зі Львова.

Львівська ОДА рік не спроможна виділити ділянку під полігон та сміттєпереробний завод, навіть за умов імітації втручання Прем’єр-міністра.

Перевізникам не дають виконувати роботу, приватних і комунальних власників полігонів відверто залякують. Органи правопорядку замість захисту порядку є лише одним із інструментів блокади, що забезпечує тиск на перевізників та власників сміттєзвалищ.

У жодній цивілізованій країні неможливо уявити, щоб керівництво держави своїми руками тероризувало мільйон своїх громадян. В Україні поза правовими механізмами, у найкращих традиціях телефонного права вся державна машина працює заради того, щоб втопити Львів у смітті.

Я звертаюсь до Вас як до Президента України – припиніть знущання над мільйоном громадян України.

Я вимагаю:

– негайно відкрити полігони, аби Львів міг вивозити сміття;

– забезпечити безперешкодне вивезення сміття;

– виділити ділянку для нового резервного полігону для Львова та 4-х районів області, який відповідатиме Державним будівельним нормам В.2.4-2- 2005 «Полігони твердих побутових відходів».

Жодні рейтинги чи політичні амбіції  не вартують життя і здоров’я людей».

Ставлення до проблеми із львівським сміттям різне…

***

Бурбак назвав депутатів міськради худобою… Йому відповіли

***

Бурбак і Ко «добивають» чернівецьку «Самопоміч»?.. (відео)

***

Самопоміч: «самознищення» триває, депутати міськради складають повноваження

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ