Генпрокурору згадали, як він займався тим же, за що затримали редактора сайту (відео)

2
176
Загрузка...

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 23.06.17 презентував докази у справі затриманого напередодні головного редактора інтернет-видання Страна.ua Ігора Гужви, як заявив генрпокурор, вимагав і отримав 10 тис дол за нерозміщення компроментуючих матеріалів на діючого політика.

***

Цього ж дня журналіст Володимир Бойко у Facebook розмістив інформацію про те, що Юрій Віталійович ніби-то також займався подібним шантажем, коли був головним редактором тижневика «Грані-плюс». І ще дещо цікаве написав…

«Напевно, саме веселе (принаймні, для мене) в історії з затриманням головного редактора видання «Страна» Ігоря Гужви – це те, що про цю подію з пафосом повідомив генеральний, прости господи, прокурор Юрій Луценко. Бо, як запевняє Юрій Віталійович, обшук у редакції Інтернет-видання та затримання головного редактора спричинені тим, що Гужва, начебто, вимагав 10 тис. доларів з народного депутата Лінько за те, що «Страна» не стане публікувати компромат про народного, так би мовити, обранця.

А веселився я тому, що в 2002 – 2004 році я працював у тижневику «Грані-плюс», власником і головним редактором якого був Юрій Луценко. Зрозуміло, що гонорари я отримував «у конверті» безпосередньо з рук Юрія Віталійовича, а існувало це видання завдяки тим коштам, які Луценко «заробляв» шляхом шантажу своїх колег – народних депутатів України.

Наприклад, після виходу в «Гранях-плюс» моєї трилогії про першого віце-спікера Верховної Ради (і майбутнього генерального прокурора України) Геннадія Васильєва Юрій Віталійович витряс з Геннадія Андрійовича 50 тис. доларів, шантажуючи його моїм прізвищем і обіцянкою опублікувати четверту статтю. Зрозуміло, що я про шантаж нічого не знав і з тих грошей мені нічого не перепало. А про такий дивний спосіб заробітку головного редактора я довідався пізніше, коли Луценко мені заявив, що більше ніяких статей про Васильєва він розміщувати не буде й прямо назвав причину.

Моє здивування було безмежним. Я, по своїй наївності, думав, що Юрій Віталійович живе виключно з хабарів (він не приховував, що, будучи головою підкомітету з питань зв’язку у транспортному комітеті Верховної Ради, бере гроші за лобіювання інтересів провідних операторів мобільного зв’язку). І лише після історії з 50-ма тисячами доларів, отриманих Луценком від Васильєва, я зрозумів, через що Юрій Віталійович час від часу доводив до відома журналістів видання прізвища тих можновладців, яких забороняється згадувати всує на шпальтах «Грані-плюс» – зокрема, народного депутата Юхима Звягільського та голову СБУ Леоніда Деркача (за останнього Луценку заплатив син Деркача Андрій).

Що стосується Ігоря Гужви, то його професіоналізм і категоричне несприйняття «джинси» є загальновідомими в журналістському середовищі».

***

“«Вважаю, що журналіст, який бере гроші за непоширення інформації, вчиняє передбачений законом злочин. Це називається «вимагання», – заявив з приводу затримання головного редактора Інтернет-видання «Страна» генеральний, прости господи, прокурор Луценко

Я доки не можу оцінювати законність того, що відбувається з Ігорем Гужвою, і робити висновок відносно наявності чи відсутності в його діях складу злочину, оскільки не бачив матеріалів кримінального провадження. Але точно знаю, що ця ситуація належить до числа тих, які не варто Юрію Луценку. Позаяк він сам, будучи головним редактором тижневика «Грані-плюс», впродовж тривалого часу займався тим, у чому зараз звинувачує Гужву.

Тому я сподіваюсь, що прес-секретар Луценка Лариса Сарган порадить своєму шефу не плескати язиком хоча б про російські зв’язки затриманого журналіста. Бо тоді мені доведеться розповісти, за що саме віце-спікер російської Думи Олександр Бабаков подарував Юрію Віталійовичу ексклюзивний годинник «Брегет», випущений для вищого керівництва Російської Федерації в кількості 300 штук з нагоди 300-річчя С.Петербурга. А також пригадати, як Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, за вказівкою Бабакова ловив в Україні російських біженців, звинувачених у виступах проти Путіна”.

***

***

***

Загрузка...

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ