Каспрук: Басейн у ЗОШ №27 буде не гірший, ніж спорткомплекс «Sport Life» (відео)

0
231
Загрузка...

Про перспективи відновлення роботи старих комунальних басейнів у Чернівцях і стан реалізації програми розвитку плавання в обласному центрі говорили 12.05.17 на брифінгу у міській раді.

У брифінгу взяли участь перший віце-президент Федерації плавання України Володимир Шумілін, міський голова Олексій Каспрук, голова обласної федерації плавання Людмила Сідлецька та начальник управління по фізичній культурі та спорту міської ради Дмитро Макаренко.

Спершу поінформували про програму залучення чернівецьких школярів до плавання на пільгових умовах, що свого часу ініціювали обласний центр “Спорт для всіх” і відповідальний за фізкультуру і спорт в міському управлінні освіти Володимир Цуркан. Ця програма набирає обертів, і міська влада цьому суттєво сприяє (у т.ч. фінансово).

Далі говорили про інфраструктуру для розвитку плавання, і тут ситуація не дуже райдужна.  Хоча перспективи є, і зрушення на краще теж. Але з практичними кроками не все так добре, як хотілось би. Олексій Каспрук розповів, що проектна документація на реконструкцію басейну в ЗОШ №27 знаходиться в державній експертизі, тож, як зазначив мер, він сподівається, що незабаром можна буде оголосити тендер на проведення відповідних робіт, і у 2018 році мав би повернутися до життя той 25-метровий басейн, який, як сподівається мер, буде не гіршим, ніж спорткомплекс «Sport Life». Звучить обнадійливо і оптимістично.

Цікава і трохи дивна ситуація з 50-метровим басейном біля стадіону “Буковина”, який за часів лише пару років попрацював у літньому режимі і, як кажуть, “наказав дого жити”… Міська влада неодноразово оголошувала відповідні інвестиційні пропозиції, але вони були, грубо кажучи, просто неадекватними для бізнесу, тому ніхто так і не взявся вкладати кошти у відновлення цього басейну. Один з потенційних інвесторів навіть зробив було проект реконструкції, але влада “докрутила” умови так, що бізнесмен змирився з втратою чималої суми, яку заплатив за проектну документацію, і побудував басейн в іншому місці.

Нещодавно власник “Льодового майданчика” і директор ТОВ “Льодова арена” Павло Польовий публічно запропонував свій варіант відновлення роботи басейну біля стадоіну “Буковина”. Але керівники міста чомусь цю пропозицію зустріла “прохолодно”, про що свідчать і коментарі радника мера Ірини Карімової. Так само як і той факт, що на цей брифінг чомусь не запросили Павла Польового, хоча це, можливо, найреальніший інвестор, який справді може посприяти швидшому відновленню роботи басейну біля стадіону “Буковина”. Чому ж Павла з його пропозицію “не помічають”?.. Можливо, у т.ч. тому, що Польовий називає значно менші суми, якими можна обійтись для реалізації цього проекту, ніж планують у міськраді витратити на відновлення басейну?..

Утім, пропонуємо вам самим подивитися названий брифінг та ефір за участю Павла Польового (куди представників міськради запрошували, але вони не прийшли), і робіть самі висновки…

Також пропонуємо ознайомитися і, якщо підтримуєте пропозицію відновлення роботи басейну, підписати відповідну петицію тут:

e-dem.in.ua

***

***

***

***

***

***

Польовий пропонує свій варіант відновлення басейну на стадіоні “Буковина”

***

У Чернівцях відкрили фітнес-клуб за 50 млн. і готують новий сюрприз (фото, відео)

***

87 мільйонів гривень на чернівецькі басейни, в Садгорі, зокрема (+відео)

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ