Затриманий на хабарі освітянин… продовжує «керувати процесом»

0
309
Загрузка...

Затриманий на хабарі керівник підрозділу міського управління освіти, якого відпустили під заставу, продовжує «керувати процесом» –  телефонує підлеглим, передає вказівки тощо.

Про це повідомив депутат Чернівецької міської ради Василь Максимюк, який згадав про проблеми в освіті в контексті сесійних перипетій та «плідної роботи» мера і депутатського корпусу:

«Від сесії до сесії. Думки вголос.
Продовження чергової нескінченої сесії вже цього тижня, а я подумки повертаюся на декілька днів назад. Хочу все ж таки зрозуміти чому нам, депутатам, не вдається ефективно працювати разом з міським головою на користь Чернівців. І ці невдачі, скоріш за все, неминуче приведуть нас до нових виборів.
Оглядаючись на наші “успіхи”, доходиш простого висновку. Причина багатьох з них в тому, що ми не доводимо розпочате до кінця. Візьмемо питання кадрів. Ми рекомендували міському голові не поновлювати співпрацю із начальником управління освіти. Він нас “послухав” – пан Мартинюк продовжує працювати як ні в чому не бувало. Більше того, його підлеглий, затриманий правоохоронцями із великою сумою грошей, за моїми даними, продовжує “керувати процесом”, телефонує підлеглим, передає вказівки тощо. Є судовий позов працівника управління освіти до начальника управління з приводу практики організації тендерів. Його розглядатиме суд.
З цього слідує тривожний висновок. Там не все гаразд. В колективі управління несприятлива атмосфера для дружньої конструктивної роботи, яка викликана некомпетентністю керівництва. Ми можемо знову отримати аналогічні ЧП вже в найближчому майбутньому.
Тут одне з двох: або міському голові байдуже або тут щось глибше і наші найпесимістичні припущення мають підстави. В будь-якому разі до міського голови виникає чимало запитань з цього приводу. У нього немає команди, про це йому говорили, але він не хоче почути думку громади, висловлену депутатським корпусом. Висновків не робить. Команду не формує. Ні з нашою допомогою, ні самостійно. Не потрібно, гадаю, гратися з вогнем і повернутися до кадрового питання по управлінню освіти та й не лише по цьому підрозділу. Результати невимогливого ставлення до кадрів даються в знаки вже зараз. На останньому засіданні сесії депутати цілком слушно вносили пропозицію про те, що управлінню освіти слід змінити схему і направляти кошти на фінансування сфери її розвитку (підкреслюю – не зарплат освітянам!) не безпосередньо, як це було та є і призвело до корупції, а опосередковано, через інші виконавчі органи. Причому міський голова сам створив цю проблему, залишивши гучний факт поза увагою.
Щодо розподілу залишків бюджету. На жаль, мої пропозиції з цього приводу почуто не було. Лиш пролунало слово “вибори”, як всі забули про раціональне використання грошей громади та звичайну логіку. Відтак не будемо користуватися новими дорогами, а “радіти” лише окремим острівцям вкраплень під виглядом капітального ремонту. Не побачимо нових сучасних тролейбусів з кондиціонерами, опаленням, Wi-Fi, а будемо пересуватися декількома тридцятирічними, вживаними з Європи. Про нові школи, враховуючи, що існуючі переповнені “першачками”, чи дитсадки, яких не вистачає, навіть не згадуємо.
Я щиро радію з того, що в Чернівцях з’являться нові дитячі майданчики, впорядкують окремі міжбудинкові проїзди, можливо й деякі інші речі на певних депутатських округах.
Але я ніколи не погоджуся з тим, що запланований цього тижня розподіл залишкових коштів по програмам “Сучасне місто” та “Комфортне місто” не є прозорим, відбувається вночі, кулуарно, для своїх. А потім, витягнуті з рукавів та потаємних кишень, ці питання з голосу будуть вноситися на сесію в інтересах депутатів більшості. Категорично проти такого розподілу!
Я та члени нашої фракції подали свої пропозиції, брали участь в засіданнях комісій, виступали на сесіях. Але нічого не отримали для громадян, які обирали нас. Таким чином порушено елементарні принципи самоврядування, вимоги статусу депутатів місцевих рад, регламент та процес бюджетоутворення, ігноровано думки фахівців. Не думаю, що так має бути.
Насамкінець про вибори. Так, як і мої колеги, я поки що не бачу іншого виходу з кризи, крім нових виборів.
Я дуже хочу помилитися, але мені здається, що вибори потрібні ініціаторам, що голосом діючого міського голови зробили заяву, з двох причин.
А) Є домовленість в столиці щодо випробування командою політичної сили нашого відомого земляка її реального рейтингу на батьківщині й перезагрузка ради у його інтересах.
Б) Факт запуску нових виборів є шантажем та залякуванням політичних опонентів, методом примусу їх до співпраці, знову ж в інтересах певної політичної сили.
Впевнений що найближчим часом ми отримаємо відповіді на ці та деякі інші запитання.
А я бачу необхідність виборів в оновлені міської влади на всіх рівнях. Наша фракція має отримати більше депутатських мандатів, вийти з фактичної опозиції, як президентська сила повинна працювати на консолідацію зусиль депутатів, міського голови та громади задля спільної мети розвитку Чернівців. Такі можливості у нас є».

Про «нюанси» сесійного дня 20.04.17 читайте тут:

***

***

***

***

***

***

***

Якби не «погані депутати», мали би 70 млн. на аеропорт? Трохи «перекрутили»…

***

Спійманого на хабарі 230 тис. освітянина випустили, начальника поновили на посаді

***

Про незадовільну роботу міського управління освіти і недовіру меру (відео)

***

Про затриманого на хабарі 230 тис. освітянина, якого можуть відпустити за 80 тис.

***

Посадовця управління освіти Чернівецької міськради затримали на хабарі (відео)

***

Каспрук прогнозує іншого кандидата від «Рідного міста» на виборах мера (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ