У Міністра екології розмова з буковинськими активістами не вдалася (відео)

0
245
Загрузка...

Хоча у міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака не було запланованих виїздів до районів області, які є проблемними з екологічної точки зору, та все ж з громадськістю високопосадовець поспілкувався.

Мар’ян – студент. Майбутній еколог. Для нього зустріч із Міністром екології та природних ресурсів нагода висловитись про наболіле. Він з Тернопільщини і його односельчани нині відстоюють свою позицію, аби на Дністрі не будували  каскад ГЕС.

МАРЯН НИКОРЧУК,  СТУДЕНТ ЧНУ ІМ. Ю. ФЕДЬКОВИЧА:

«Річка заблокується семи дамбами, які зупинять рух цілої річки. Вимруть види риби, вода почне киснути. Вона стане повністю стояча. Люди будуть боротися із цим. Я не думаю, що дадуть знищити свої домівки та свою річку».

Остап Семерак каже, ця проблема на контролі у Міністерства. Позиція відомства, перед таким будівництвом – експертиза.

ОСТАП СЕМЕРАК, МІНІСТР ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ:«Кожен такий проект має бути проведений через державну екологічну експертизу. Ця процедура передбачає залучення територіальних громад і громадське слухання, оцінку незалежних науковців, які проаналізують проект на предмет його впливу на навколишнє середовище».

Спілкувався Міністр із студентами більше години. Розказати про проблеми краю, а саме вирубку лісів, прагнули і громадські активісти.

– Друзі, дивіться…

– Дайте нам, два слова сказати. У нас біда.

– Ні, бо мене вже чекають у школі діти. В 14.30 я Вас чекаю у обласній адміністрації.

Вже на прес-конференції Міністр Остап Семерак розповів журналістам про ті домовленості після зустрічі із представниками області. Зокрема, об’єднання фінансових ресурсів обласного та держаного бюджетів для вирішення екологічних проблем Буковини, розширення природно-заповідного фонду та вирішення питання із вибіркою гравію.

ОСТАП СЕМЕРАК, МІНІСТР ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ:«Підняття гравію з русел річок. Я вважаю, що часто густо,  це є тіньовий бізнес органів місцевого самоврядування при прикритті правоохоронців».

Міністр каже, так як керівник БУВРу не так давно на посаді, то для вирішення проблеми із несанкціонованою вибіркою гравію, дає йому фору – кілька місяців. Після того з чиновника спитають про результати. А от активісти, котрі ще в університеті хотіли поговорити із Міністром, все ж прийшли. Проте розмови не вийшло.

Ви ж тут прийшли не питання мені задавати. Прийшли і працюєте на нашого агресора.

– Ми зверталися тисячу раз. Поліція передає питання в прокуратуру. Прокуратура – в екологію. Заключення – незначні порушення.

– Ви прийшли передати матеріали, то передайте їх.

ОСТАП СЕМЕРАК, МІНІСТР ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ: «Дві години ви говорили, що ви принесли звернення до Міністра. Це, це і це не є зверненням до Міністра екології. Ще раз вам кажу, я відкритий до співпраці, якщо ви знаєте як зробити звернення, я готовий прийняти. Але прийдіть зі зверненням».

Після цього інциденту спілкування і з журналістами завершилось.

Наталя СИНЮСИК, bukovyna.tv

***

***

***

Але були і приємніші моменти під час візиту міністра на Буковину…

Міністр екології Семерак провів екоурок для чернівецьких школярів:

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ