Погляд з Канади: Українська влада хоче підтримки і грошей при своїй злодійкуватості

0
108
Загрузка...

Обшук в офісі та фізичне насильство щодо буковинського дипломата Василя Філіпчука вітчизняні ЗМІ, особливо провладні, здебільшого проігнорували. Але це не означає, що ці «дивні» дії правоохоронців та чергове «призначення ворогом» залишились взагалі без уваги, у т.ч. за кордоном.

Ось як прокоментував цей «наїзд» на Філіпчука колишній посадовець обласного рівня і екс-керівник буковинського осередку Громадянської позиції Микола Малярчук, який декілька останніх років живе в Канаді:

«(Нижче, інформація з сайту про обшук в МЦПД.) Керівника, Василя Філіпчука, знаю досить давно, біля тридцяти років. Були періоди “Привіт” – “Бувай” та досить дружні, коли проживав в нього в Києві, пересікалися бізнес чи політичні інтереси. Звичайно, кожен з нас має свою характеристику один для одного і при бажанні можемо виколупати ті чи інші моменти із життя, які не були сприйняті повністю позитивно. Не знаю достеменно, що він він там “носить” на мене, так як не доходило до глибоких аналізів. Зі своєї сторони, для прикладу не все поділяв, що продукував МЦПД, але прекрасно розумів, що любі дослідження і особливо політичного спрямування не можуть бути однобокі і не підлягати абстракціонізму. Тим більше в Україні. З нашою гидотною та не українською владою в новітній історії держави і коли ти часом залежний від замовника досліджень…та його грошей. Але точно знаю, що Василь є українським патріотом, має європейське бачення: що маємо, що потрібно і чого хоче Європа від нас. Останнє не є маловажним. Правда, наша влада точно знає чого хоче від Європи: грошей і підтримки при своїй бездіяльності та злодійкуватості. Чого точно не підтримують багато людей в Україні. Серед них і Філіпчук. Але їм мало би бути відомим, що він не діє сам по собі, що МЦПД є міжнародним не для гонору, а підтримується європейськими структурами, як структура, якій там довіряють. Так чому так діяли? Бояться за свою дупу? Швидше всього і коли припікає – думають нею і хочуть повного одобрямс і ніяких тобі досліджень та пропозицій! І вже не вони здали Крим, не захистили українців на Донбасі, допустили до тисячних смертей. Не каються, не йдуть, а в останній час викинули для ЗМІ “спогади про свій героїзм…зради”. Чіпляються за соломинку і шкодять Україні не менше “папєрєдніков”.

…13 квітня в офісі Міжнародного центру перспективних досліджень відбувся обшук. Близько 16.00 до офісу зайшли невідомі, котрі представилися слідчими прокуратури Автономної Республіки Крим та працівниками Служби безпеки з метою вручити підозру Василю Філіпчуку та здійснити обшук у приміщенні офісу. Протягом більше 5 годин працівники були обмежені у пересуванні, заборонялося користуватися будь-якими засобами комунікації. Проти Василя Філіпчука вчинялося фізичне насильство, що зафіксовано відповідними фотодоказами. До приміщення офісу було заблоковано вхід, слідчі відмовилися пропустити правозахисників, адвокатів, поліцію та навіть медиків.

За версією слідчих обшук проводився в рамках кримінальної справи «Артеменка», а саме, що МЦПД допоміг розробити депутату «мирний план» врегулювання конфлікту. НАГОЛОШУЄМО, що ні МЦПД, ні експерти жодним чином не були залучені та не мають жодних особистих контактів з народним депутатом Андрієм Артеменком…»


***

***

Обшук у Філіпчука: Українська влада проти врегулювання конфлікту на Донбасі?!

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ