За начальником тролейбусного управління плаче тюрма вже 10 років (відео)

0
248
Загрузка...

Таку тезу висловив колишній працівник Чернівецького тролейбусного управління, який зазначив, що працював і в Києві, і в Ялті, і в Сімферополі, але таких євроремонтів, як в офісі начальника ЧТУ, ніде й близько не бачив. Тобто начальнику тролейбусного управління Івану Іванічеку вистачає і на зарплату в майже 2 десятка тисяч грн., і на євроремонти в офісі, а у працівників – суцільні проблеми, і з тролейбусами теж… Дивно…

 

У п’ятницю, 10.03.17, депутати з журналістами на придбаному наприкінці 2016 р. б/у тролейбусі поїхали в депо, аби ознайомитися з умовами праці, поспілкуватися з керівництвом та простими працівниками.

Діалог встановився не одразу. Було помітно, що працівників депо непогано «підготували» до приїзду депутатів, яких тролейбусники позиціонували як ворогів. Загалом, зрозуміло, що доволі віковий колектив переконали, що треба захищати начальника ЧТУ, бо як прийде інший, то будуть масові звільнення.

Ті ж, які не лише кричали, а й чули гостей, дізнавшись, що насправді ніякими такими масовими звільненнями «й не пахне», що не депутати, а мер першим озвучив тезу про можливу заміну начальника ЧТУ (це можна знайти у запису тієї сесії, коли виступав водій тролейбуса), що депутати зовсім не проти оновлення рухомого складу, змінювали свою риторику зі скандальної на конструктивну.

Виявляється, працівники ЧТУ теж не підтримують ідею придбання нових тролейбусів за єврокредит. Тобто вони хочуть нових тролейбусів, але не такою ціною для міста, коли доведеться приблизно пів суми переплачувати з кишень чернівчан. Погоджуються, що краще поступово оновлювати парк, купуючи і нові, і в доброму стані б/у машини з Європи, але без єврокредитів, в межах наявних можливостей.

А головне, про що просили працівники ЧТУ – це нормальні дороги у місті! Бо на теперішніх дорогах і нові, і старі, і прибдані «нові старі» ламаються значно швидше, ніж якби у нас були нормальні дороги.

Ну, і риторичне, мабуть, запитання – чому раніше не брались поступово оновлювати тролейбусний парк?.. Чи лише після того, як мером став Олексій Каспрук, тролейбуси так масово почали ламатися?.. Чи це пов’язано таки з великим бажанням керівництва міста взяти той вигідний для ЄБРР і невигідний та недоречний в наших реаліях єврокредит?..

Цікаво, що журналісти-учасники прес-туру в депо цікавилися на місці переважно «кожен своїм» – залежно від прихильності чи опозиційності до влади. Провладні бачили, як правило, лише захист начальника, критику депутатів і велике бажання отримати нові тролейбуси (пропустивши той момент, що працівники ЧТУ зовсім не підтримують ідею заганяння міста у важкі євроборги заради нових тролейбусів), а опозиційні, у свою чергу, більше цікавились приводами для критики керівника ЧТУ та незалежними від керівництва депо думками водіїв, механіків і кондукторів…

fakty.cv.ua

***

***

***

Все заради єврокредиту: люди на зупинках, а тролейбуси справними їдуть в депо

***

Водіям ЧТУ забороняють говорити позитив про тролейбуси б/у (відео)

***

Про ті «нюанси» єврокредиту на тролейбуси, про які не знаємо ми

***

Борці за єврокредит на тролейбуси пропонують «програму підтримки євробанку»

***

Єврокредит на тролейбуси – політичне рішення, проблему треба інакше вирішувати

***

Карімова відповіла про «сумнівні умови єврокредиту» на придбання тролейбусів

***

Кредит на тролейбуси: беремо 8 млн. євро – віддаємо 13,8 млн. євро… Вигідно?..

***

Чи доцільно Чернівцям брати 10-мільйонний єврокредит для Теплокомуненерго?..

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ