З’явились проекти рішень про припинення повноважень депутатів від «Самопомочі»

0
283
Загрузка...

На офіційному сайті Чернівецької міської ради серед проектів рішень на чергову березневу сесію з’явились і ті, що стосуються припинення повноважень депутатів від Об’єднання «Самопоміч».

 

Щоправда, поки що там фігурують лише четверо депутатів від цієї політичної сили – Андрій Брязкало, Віталій Гавриш, Богдан Ковалюк та Аліна Олевич. Саме на них у своїх «доносах» пожалілися центральному керівництву партії колеги по місцевому осередку «Самопомочі» та політичні опоненти, звинувативши їх у голосуванні в унісон з «неправильними» фракціями і окремими опозиційними до Бурбака і Ко депутатами. Наслухавшись (начитавшись) цих «доносів», а також, можливо, під безпосереднім впливом Максима Бурбака, який часто сидить на погоджувальних радах та інших депутатських зібраннях поруч з Олегом Березюком, останній приїхав до Чернівців і заявив, що всі депутати міськради від «Самопомочі» мають скласти свої повноваження, оскільки нібито голосували проти інтересів громади. Щоправда, за цими загальними словами, на жаль, не послідувало ніяких пояснень, ніякої конкретики щодо того, які саме рішення конкретно п. Березюк кваліфікував, як «проти інтересів громади». А оскільки такі деталі не оприлюднили, це означає, що їх просто немає. Власне, й не пригадується, щоби ці депутати десь виступали публічно чи голосували проти інтересів громади. Але керівники «Самопомочі», схоже, вирішили таки піти на поводу у політичних опонентів і оновити свою фракцію у міській раді, замінивши «опозиційно налаштованих» більш лояльними до влади або взагалі «підконтрольними» Бурбаку і Ко.

Ще двоє депутатів – АТОвці Олександр Ставчанський та Віталій Матвієнко (які, за збігом обставин, служили в АТО у патронованому Бурбаком підрозділі і, кажуть, достатньо далеко від передової) поки що не фігурують серед кандидатів «на вихід» з депутатського складу. За неофіційними даними, першого разу вони написали заяви, як і інші 4 лепутати, а коли вище політичне керівництво спустило директиву переписати заяви за новою формою, це зробила лише названа четвірка. Кажуть, керівник міського осередку «Самопомочі» Віктор Гищук взяв на себе відповідальність за те, щоби і ці двоє депутатів написали нові заяви про складання депутатських повноважень.

Як воно буде, наразі складно сказати. Поки що активіст Аркадій Береза, як кажуть, трохи «постібався» з цієї ситуації:

***

22 сесія 1.03.16:

***

***

***

Самопоміч: «самознищення» триває, депутати міськради складають повноваження

***

Бурбак і Ко «добивають» чернівецьку «Самопоміч»?.. (відео)

***

Депутати і активісти буковинської «Самопомочі» прозвітували за рік діяльності

***

Депутати міськради від «Самопомочі» змагаються, хто швидше складе мандат?

***

Депутатів від «Самопомочі» підозрюють у служінні олігархічним групам? (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ