У міській раді вирішували, як використати залишкові 228,4 млн. грн.

1
110
Фото: karpatskijobjektiv.com
Загрузка...

У четвер, 23.03.17, у Чернівецькій міській раді відбулися громадські обговорення на тему розподілу залишкових коштів міського бюджету за 2016 рік у сумі 228,4 млн. грн.

 

Звідки ж «взялись» ці залишки? Міський голова Олексій Каспрук пояснив, що близько 77 млн. грн. – це перевиконання бюджету, яке утворилось за останні 3 місяці минулого року, коли вже не було можливості їх розподіляти, провести тендерні процедури і відповідні роботи. Частково зекономили кошти міського бюджету завдяки парламентарям, які пролобіювали інтереси нашого міста і ми отримали з державного бюджету фінансування…

Вже є попередній план використання цих коштів. Зокрема, 30 млн. пропонується спрямувати на компенсацію на придбання житла АТОвцям (10 млн., за словами керівника департаменту фінансів, було передбачено в бюджеті, плюс пропонується додати із залишків). Пів мільйона планують витратити на встановлення пам’ятника воїнам АТО (чи не краще за ці кошти придбати, наприклад, однокімнатну квартиру комусь із АТОвців? А пам’ятники ставити, коли менше буде більш нагальних проблем). Майже 12 млн. пропонується спрямувати на поточний і капітальний ремонт доріг, 10 млн. на придбання медичного обладнання.

Волонтер і екс-кандидат у мери Володимир Дорош запитав, яка частина цих коштів не освоєна була через неналежну роботу підрозділів міської влади. Мер повідомив, що ситуацію вивчають депутатські комісії. І зазначив, що невикористання коштів від плану було завжди… Загальна сума по департаментах – близько 40 млн., і там по кожному об’єкту треба вести окрему розмову, – зауважив Олексій Каспрук.

Остаточне рішення щодо використання цих коштів мають ухвалити на черговій сесії міської ради.

fakty.cv.ua

***

У міській раді представили Програму розвитку галузі охорони здоров’я на 2017-2019 роки

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ