Хавич назвав «список Суркова» фейковим і пояснив, що опинився там через Бурбака

1
447
Загрузка...

Звинувачений у сепаратизмі політолог і керівник різних громадських організацій Олег Хавич, якого трохи «запресували» АТОвці та активісти 20.03.17 у рідних Чернівцях перед готелем «Буковина», де він ніби мав намір презентувати  громадську організацію «Захист прав національних меншин».

 

Як ми вже повідомляли, за даними очевидця подій, Олега Хавича не били (за винятком леща від АТОвця). А «рукоприкладство» мало місце лише коли він хотів поїхати на таксі, звідти його витягували силомиць.

На думку активістів, Олег Хавич приїхав до рідного міста, аби «розхитувати ситуацію», використовуючи «національні питання». Насправді, дякувати Богу, на Буковині таких проблем немає, національні меншини ніхто не утискує. Тому привід для прес-конференції активісти сприйняли підозрілим через його «штучність».

Проти Хавича АТОвці та активісти були налаштовані також через те, що він фігурує у «списку Суркова». Правда, сам Олег Хавич назвав той «список Суркова» фейковим і зазначив, що він туди потрапив через непорозуміння з Бурбаком та одним із членів команди Яценюка. Також він вже після того, як його відпустили з поліції, поскаржився на дії поліції.

«В т.зв. (бо фейковий) “список суркова” мене записали піарники НФ. Це суто наші київські політтехнологічні розбірки. Це реальна причина. Додаткова – я коли йшов від Мартиненка, у якого я працював понад 5 років, посварився з його прес-секретарем Андрієм Ляшенком. А він уже багато років працює в штабі Яценюка, особливо тісно – з Олексієм Бурбаком. Так я і з’явився у “списку Суркова”, який цілком фейковий – вони туди напхали всіх блогерів і журналістів, які хоч колись писали щось неприємне для Яценюка і Авакова», – зазначив у коментарі fakty.cv.ua Олег Хавич.

Щодо інформації, що він ніби сказав некоректні слова на адресу України та активістів, Олег Хавич зауважив: «Якби я матюкав Україну, це вже було б на всіх каналах і сайтах – там було кілька професійних камер і десятки людей знімали на телефони».

Ну, і ця тема активно обговорюється у соціальних мережах. У т.ч. за участю Олега Хавича та інших учасників подій.

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua


















***

У центрі Чернівців напали на публічну особу, поліція затримала… постраждалого

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ