Фірма із статутним фондом 5 тис., яка виграла тендер на +30,6 млн., – під слідством

0
144
Фото: karpatskijobjektiv.com
Загрузка...

За фактом отримання фірмою із статутним фондом 5 тис. грн. тендеру від міської влади на суму понад 30 млн. грн., про що fakty.cv.ua повідомили днями, відкрито кримінальне провадження і триває досудове розслідування.

ПП «Алекс Промбуд» у липні минулого року з метою перемоги у конкурсних торгах , предметом закупівлі яких було будівництво проспекту Незалежності на ділянці від вул. Сторожинецької до вул. Героїв Майдану, надало фіктивні документи. За цим фактом 2 листопада 2016 року розпочато досудове розслідування, повідомляє прес-центр Чернівецької міської ради.

З метою отримання додаткових доказів та проведення криміналістичних експертиз, 16 січня цього року документацію зазначених торгів, вилучено. Про це повідомила начальник відділу державних закупівель міської ради Оксана Воробець.

Відкриті конкурсні торги, предметом яких було будівництво проспекту Незалежності на ділянці від вул. Сторожинецької до вул. Героїв Майдану, Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин проводив у липні 2016 року. Очікувана вартість робіт відповідно до проектно-кошторисної документації становила 49 575 250 грн. Участь у торгах брало 7 організацій-учасників:

– ТОВ «Трейдер Буд» (Чернівецька обл., смт. Путила) з ціною – 29 200 674 грн. без ПДВ.

– ТОВ «ЛК Машинері» (м. Чернівці) з ціною – 32 011 188 грн. з ПДВ.

– ТОВ «Лев 2010» (Чернівецька обл., Сокирянський р-н) з ціною – 33 711 580, 64 грн. з ПДВ.

– ПП «Алекс Промбуд» (м. Чернівці) з ціною – 30 653 169,60 грн. з ПДВ.

– ПП «Пантеон – А» (м. Чернівці) з ціною – 35 419 531 грн. без ПДВ.

– ТОВ «Чернівецька ПМК №76» (м. Чернівці) з ціною – 46 731 029,50 грн. з ПДВ.

– ПП «Грейп 2002» (Чернівецька обл. м. Заставна) з ціною – 43 170 822 грн. з ПДВ.

Пропозицію ТОВ «ТрейдерБуд» було відхилено, оскільки в ній не було враховано усі види робіт, передбачені кошторисом.

Переможцем торгів було визнано ПП «Алекс Промбуд» (керівник з 06.04.201? року Олексій Боднарашек). Організатор торгів відповідно до ст. 16 Закону України «Про здійснення державних закупівель» передбачив для участі у торгах необхідний перелік документально підтвердженої інформації про відповідність учасника торгів кваліфікаційним критеріям.

Посадові особи ПП «Алекс Промбуд» подали довідку про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, працівників відповідної кваліфікації, які мають відповідні знання та досвід, тощо. Жодної із підстав, зазначених у статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі», для відмови ПП «Алекс Промбуд» в участі у процедурі закупівлі, в організаторів торгів на момент їх проведення не було.

Перевіряти достовірність поданих документів організатор торгів може у підприємств, установ, організацій лише відповідно до їх компетенції. Включення до кваліфікаційних критеріїв вимог до розміру статутного фонду підприємства-учасника, інших фінансових показників, є порушенням законодавства і розцінюється як дискримінаційна вимога.

Факт подачі недостовірної інформації посадовцями цього підприємства було встановлено під час планової перевірки правоохоронцями закупівель, обсяг яких перевищує 20 млн. грн. Зокрема, встановлено, що відповідно до інформації ГУ ДФС в Чернівецькій області у ПП «Алекс Промбуд» жодних працівників на період подання документів для участі у тогах не працювало, про що свідчить той факт, що податок на доходи фізичних осіб ПП «Алекс Промбуд» не перераховував.

Досудове розслідування у цій справі триває. Кримінальне провадження порушено за фактом зловживання службовими повноваженнями посадовими особами ПП «Алекс Промбуд» , які подали організатору торгів фіктивні документи про наявність працівників відповідної кваліфікації, внаслідок чого отримали перемогу у торгах на суму 30 млн.653 тис.грн.

***

Новий скандал у Чернівцях: фірма із статутним фондом 5 тис. виграла тендер на 30 млн.?!

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ