Чернівецька облрада також за блокаду ОРДЛО і звільнення Авакова і Ко (відео)

0
171
Загрузка...

Слідом за Чернівецькою міською радою, яка в ніч з понеділка на вівторок (14.03.17) зібралась на позачергову сесію і одностайно проголосувала заяву на підтримку блокади ОРДЛО, у вівторок це саме зробила і сесія Чернівецької обласної ради.

До вашої уваги проект звернення, який зачитав з трибуни зірковий спортсмен, керівник фракції “Самопоміч” в обласній раді Іван Гешко:

 

ЗВЕРНЕННЯ депутатів Чернівецької обласної ради VII скликання до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету міністрів України

Ми, депутати Чернівецької обласної ради, висловлюємо глибоку занепокоєність з приводу відсутності державної політики щодо фактично окупованої території частини Донеччини та Луганщини. Внаслідок відсутності чіткої політики стали можливими:

— Торгівля з тимчасово окупованими територіями.

— Фінансування підприємств на окупованій території, які працюють виключно з дозволу окупаційної влади незалежно від місця реєстрації підприємств, бо контролювати будь-що на окупованій території може лише окупант.

— Невизнання відповідальності Росії за розпочату війну проти мирної України, оскільки протягом 3-х років не визнана окупація, а Росія зникає з офіційних документів уряду України як джерело війни. Більше того, затверджений 11.01.2017 розпорядженням уряду План заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, передбачає фінансування підприємств на окупованих територіях!

Така політика держави викликає обурення людей, проявом якого стала блокада добровольцями торгівлі з окупованими територіями. Люди, які в 2014 році захистили державу, що не мала спроможності захистити себе і своїх людей, через 3 роки війни знову виконують функцію держави та зупиняють ганебну торгівлю з окупантом, яка збагачує олігархів по обидва боки від передової та допомагає фінансувати окупацію.

З огляду на це, звертаємося:

– до Верховної Ради України із закликом визнати окупацію частин території Донеччини та Луганщини та заборонити торгівлю з тимчасово окупованими територіями на рівні Закону України;

невідкладно прийняти законопроект №3593-д від 19.07.2016 р “Про тимчасово окуповану територію України”

– до Кабінету Міністрів України із закликом скасувати розпорядження уряду від 11.01.2017 по затвердженню Плану заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження,

– до Президента України із закликом підтримати визнання російської окупації та заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями.

***

За основу прийняли проект рішення, яке підготував депутат-учасник АТО Ігор Малишевський, з поправками. Але суть звернення та ж – на підтримку блокади Окремих районів Донецької і Луганської областей, за звільнення з посад начальника поліції Донецької області В’ячеслава Аброськіна, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівника Антитерористичного центру СБУ Віталія Малікова, за визнання АТО війною, заборону торгівлі російськими товарами тощо. Одне слово, по суті обласна рада звернулась до вищого керівництва держави з такими ж вимогами, як і в ночі міська рада.

Подивитися звернення:

fakty.cv.ua


Фоторепортаж з цієї сесії можна подивитися тут:

***

Міськрада вночі підтримала блокаду ОРДЛО і націоналізацію «Чернівціобленерго» (відео)

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ