У Чернівцях провели майстер-клас з встановлення хворим U-PORT-ів

0
356
Загрузка...

В сучасній медичній практиці для успішного лікування цілої низки захворювань пацієнту необхідне тривале внутрішньовенне введення лікарських засобів: антибіотиків, хіміопрепаратів, поживних розчинів, знеболюючих засобів і контроль показників крові. Альтернативою периферичним доступам (внутрішньовенно) стала розробка та успішне впровадження в практику в деяких клініках венозних портів (порт-систем).

На Україні дані порт-системи, Ю-ПОРТ (U-PORT),  впроваджує та популяризує фармацевтична корпорація «Юрія-Фарм».

Застосування порт-систем у онкологічних хворих є невід’ємною частиною стандартів лікування за кордоном. Інфузійні порти широко використовуються в Ізраїлі, США, країнах Західної Європи у пацієнтів з вперше виявленим онкологічним захворюванням, яким планується проведення множинних сеансів хіміотерапії, які викликають склерозування периферичних вен. Також інфузійні порти встановлюються пацієнтам де технічно важко виконувати тривалі інфузії.

«Європейська онкологічна асоціація» рекомендує встановлювати центральні венозні катетери на самому ранньому етапі хіміотерапії до появи периферичних флебітів тим онкологічним пацієнтам, яким планується проведення тривалої хіміотерапії.

Однією з клінік, яка впровадила у себе в практику постановку імплантованих систем для тривалих інфузій Ю-ПОРТ, є Чернівецький обласний клінічний онкологічний диспансер. На його базі, за сприяння ТОВ «Юрія-Фарм», 4.02.2017р. був проведений майстер-клас по постановці імплантованих систем для тривалих інфузій Ю-ПОРТ. Були запрошені лікарі з різних куточків України для обміну досвідом та навчання по постановці Ю-портів.

Ілля Тащук, т.в.о. головного лікаря Чернівецького обласного онкологічного диспансеру: «Наш диспансер широко підтримує та впроваджує все, що необхідно для якісного, ефективного та результативного лікування хворих з онкопатологією. Одним із таких впроваджень є встановлення порт-систем. Для ефективного проведення внутрішньовенних інфузій (хіміотерапія, таргетна або симптоматична терапія) або забору крові необхідний постійний венозний доступ. При кожному внутрішньовенному введенні препаратів периферичні вени пошкоджуються. З часом це призводить до таких ускладнень: флеботромбоз і флебіт (запалення вен). Встановлена порт-система для хіміотерапії допомагає уникнути повторних внутрішньовенних втручань. Вона забезпечує простий, швидкий і безболісний доступ до центральної вени.»

Іван Візнюк, зав. операційним блоком, лікар-анестезіолог вищої категорії: «Маніпуляцією постановки даних порт-систем ми володіємо більше 10 років. За цей період нами встановлено близько 50 портів. Порт-система встановлюється один раз, і хіміотерапевт використовує ї протягом всього терміну лікування, яке протікає максимально комфортно і якісно. Порт система це невеличка ємкість, виготовлена з пластика чи металу (титан). В верхній частині конструкції знаходиться силіконова мембрана, через яку спеціальною голкою Губера виконуються всі маніпуляції – інфузії хіміопрепаратів та інших лікарських засобів, а також проводиться забір крові. Один кінець приєднується в бокову частну порта, а інший – в центральну вену. Вся система знаходиться підшкірно. Всередньому ця процедура займає не більше 1-ї години.

Юрій Агарков, продакт менеджер департаменту стратегічного планування фармацевтичної корпорації Юрія-Фарм: «Корпорація «ЮРІЯ-ФАРМ» – лідер з виробництва інфузійних розчинів в Україні! Колектив корпорації «ЮРІЯ-ФАРМ» об’єднаний спільним покликанням – зберігати та покращувати життя людей. Адже, найбільша земна цінність – це життя. Використовуючи світовий досвід виробництва інфузійних розчинів, ми працюємо над розробкою, впровадженням у виробництво та втіленням наших ідей для лікування і поліпшення якості життя хворих людей. Нашу якість гарантують міжнародні сертифікати GMP, GMP EU, ISO 9001:2009 та ISO 13485:2005. 60 мільйонів одиниць продукції щороку забезпечують десятки тисяч лікарів ефективними засобами для лікування та оздоровлення людей. Так на наше замовлення австрійською компанією A.M.I. Agency for Medical Innovations GmbH (Австрія) було вироблено імплантовану систему для тривалих інфузій Ю-ПОРТ (U-PORT), встановлення якої все більше і більше набуває популяризації серед населення.  Адже, імплантовані системи для тривалих інфузій Ю-ПОРТ забезпечують довгостроковий венозний доступ для введення лікарських засобів. Хіміотерапія проводиться курсами, при цьому введення цитостатиків подразнює стінки судин і часто призводить до флеботромбозу і флебіту. Судини пацієнта стоншуються, і процедурній медсестрі стає важко потрапити в вену, що призводить до хворобливих відчуттів і ускладнює процедуру. Тому встановлення порт систем для даної категорії пацієнтів є невід’ємною частиною «золотого стандарту» лікування».

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ