Чернівецький нардеп пропонує відновити маршрут поїзду Чернівці – Перемишль

0
623
Фото molbuk.ua
Загрузка...

Жвавий інтерес до квитків на потяг Київ – Перемишль надихнув чернівецького нардепа і керівника фракції «Народний фронт» у парламенті Максима Бурбака виступити з ініціативою щодо продовження маршруту поїзду Чернівці – Львів до Перемишля (Польща), тобто фактично за відновлення маршруту, який був закритий у 2007 році.

 

На своїй сторінці у Facebook Максим Бурбак написав:

«Запуск поїзду Київ – Львів – Перемишль (Польща) виявився дуже вдалим. Білети на нього розкуповуються миттєво. Звернувся до свого колеги Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з пропозицією продовження маршруту поїзда Чернівці-Львів до Перемишля. Адже це був досить популярний напрямок. Ще й поїзд, який здійснює перевезення до Львова, зовсім новий та й відповідає сучасним європейським аналогам.Нагадую, його в Чернівцях в 2015 році запускав наш земляк Прем’єр Арсеній Яценюк. Соромно перед поляками нам точно не буде. І пасажирам зручно і комфортно».

У цьому контексті можна згадати про поїзд Чернівці – Перемишль і обставини, за яких цей маршрут був закритий (інформація від 11.06.2007 р.):

«Через систематичні намагання провезти контрабанду міжнародним потягом «Чернівці-Перемишль» керівництво залізниці ухвалило рішення у силу своїх можливостей перешкодити перевезенню через кордон контрабандних товарів. Відтак, із 20.07.07 поїзд № 76/75 «Чернівці-Перемишль» у попередньому режимі курсувати більше не буде. Замість цього із 20 липня їздитиме електропоїзд №809/810, сполученням «Львів-Перемишль» складом 8 вагонів. А поїзд 76/75 чинною періодичністю та розкладом курсуватиме лише із Чернівців до Львова, – про це сьогодні, 11 червня, Західну інформаційну корпорацію повідомила прес-служба Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Як йдеться у повідомленні, на такий крок залізничники пішли тому, що міжнародний потяг «Чернівці-Перемишль» створює для Львівської залізниці щораз більше проблем. А систематичне «перетрушування» цього поїзда завдає залізниці величезних збитків. На поточні ремонти витрачається багато коштів, але вже через деякий час «він знову виглядає, як після війни».

Цікаво, наскільки справді виявиться цікавим маршрут Чернівці – Перемишль, якщо його справді відновлять «з пасу» Максима Бурбака. І чи перспектива їздити до Перемишля у тому «комфортабельному» потязі, про який згадує Максим Юрійович (з насправді доволі незручними для сидячого відпочинку місцями, з доволі обмеженими можливостями для перевезення багажу і т.п.), справді виявиться цікавою для буковинців (та інших наших громадян за відповідним маршрутом), які їздять до Польщі…

fakty.cv.ua

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ